Aktywne Wpisy

hotshops_pl +439
Cześć! #hotshops - obserwuj lub czarnolistuj.
Dziś mamy dla was #rozdajo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
HotShops.pl - To portal w którym codziennie pojawią się najgorętsze promocje / kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Portal tworzą nas użytkownicy i to oni dodają i oceniają okazje!
W związku z nowym systemem kaucyjnym pewnie wielu z was odpuści sobie gazowaną wodę w plastikowych butelkach bo drożej, bo brakuje punktów odbioru w okolicy, bo
Dziś mamy dla was #rozdajo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
HotShops.pl - To portal w którym codziennie pojawią się najgorętsze promocje / kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Portal tworzą nas użytkownicy i to oni dodają i oceniają okazje!
W związku z nowym systemem kaucyjnym pewnie wielu z was odpuści sobie gazowaną wodę w plastikowych butelkach bo drożej, bo brakuje punktów odbioru w okolicy, bo
źródło: dafi
Pobierz
strach_na_wroble +114
Czy własnoręcznie narysowana grafika na #dzienchlopaka dla niebieskiego może plusika? (ʘ‿ʘ)
#grafika #obrazy #diy #rysujzwykopem
#grafika #obrazy #diy #rysujzwykopem
źródło: IMG_8008
Pobierz

Macie wy rigcz?
źródło: comment_NdsUJiQxoHZ5PLcZRiY01WQzG4M8Ecd4.jpg
Pobierz@karoozela: Jak dla mnie Twoja opowieść tylko potwierdza słuszność transferów socjalnych i pomocy kierowanej do ludzi uboższych po to, żeby wyrównywać różnice. Nawet jeśli miałoby to wydźwignąć jedną osobę na
Urodzila sie na glebokiej wsi podczas wojny, skonczyla 5 klas podstawowki, bo w polu trzeba bylo robic. Cale zycie pracowala w ogrodnictwie, knajpach, zakladach. Powiedz jak mogla polepszyc swoj byt jak miala dwadziescia lat? Moze nauczyc sie programowac XD
Wspieramy ja, ale prawda jest taka, ze emeryci maja w tym kraju p--------e, nie mam nic przeciwko dodatkom dla emerytow.
Tak w ogóle przydałaby się ustawa, że mogę se na lajcie do @motaboya wpaść i go o--------ć z fantów jak potrzeba. Tak by było łatwiej, a w końcu "od tego właśnie mamy państwo"
@motaboy może po prostu potrafią liczyć? I wiedzą, że jeśli trzystu tysiącom najbogatszych zabierzesz, aby dać trzydziestu milionom, to jedyny możliwy efekt jest taki, że wszyscy będą biedni. Bo jeśli każdemu z "bogatych" zabierzesz 10 tysięcy, to wszyscy dostaną po 100
@senseiharanaoko: Odpada. Od tego jest państwo i podatki.
@maciejg: Eee tam... Raczej są zaczadzeni neoliberalną ideologią i jej teoriami sprzedawanymi jako "prawdy" i "czysta matematyka", czy "nauka" od prawie 30 lat. Również w szkole na kursach neoliberalizmu
@motaboy: Lol, a skąd się biorą podatki? xD
@senseiharanaoko: OK. Bardziej chodzi mi o to, że to są poglądy które nie mają szans na realizację w dającej się przewidzieć przyszłości. Raczej niszowe i dziecinne, charakteryzujące miejsca takie właśnie jak Wykop z przewagą ludzi stosunkowo młodych bez doświadczeń na rynku pracy. Gdyby tego typu bajanie miało się przebijać do mainstreamu,
@motaboy: ale kto to jest niby ten zamożniejszy?
Bo łupie się głównie ludzi aspirujących do klasy średniej, a ktoś kto zarabia np. 4k brutto i ma pół miliona długu za jakąś "szufladę" 60m2 w bloku to nie jest zamożna osoba.
Potem zdziwko, że ludzie stąd s---------ą rodzić dzieci do krajów, w których da się
@motaboy: państwo polskie przede wszystkim dąży do katastrofy z przeregulowania szkodliwymi przepisami, nadmiaru biurokracji, etatyzmu, nepotyzmu, rozdawnictwa i wypychania własnych obywateli za granicę podczas gdy sytuacja demograficzna jest krytyczna.
Generalnie w chwili obecnej w Polsce do prostego, ale wygodnego życia jedna osoba potrzebuje około 5k brutto, a dwie powiedzmy że około 7k brutto. Zakładamy że są niezadłużeni.
Ale to tylko takie rozważanie. Czyli tak naprawdę wszystko co powyżej
@szpongiel: Po części zgoda ale samo słowo "rozdawnictwo" mnie mierzi, bo tak nie jest i tak to nie działa. To pogardliwe określenie wynikające z ideologii neoliberalizmu.
Przypominam, że kluczowe znaczenie dla poczucia bezpieczeństwa w kraju ma wysokość płac a te w Polsce