Wpis z mikrobloga

Rozmowa z trzylatkiem:
- Chciałbyś pojechać do Disneylandu?
- Nie.
- Do Legolandu?
- Nie.
- Do teatru? Kina? Fikolandu? Do biblioteki?
- Nie.
- Do akwaparku?
- Nie.
- Nad morze?
- Nie.
- No to gdzie byś chciał pojechać?
- Na przejazd kolejowy, popatrzeć jak się szlabany zamykają.

#pkp #kolej #dzieci #tatacontent
  • 110
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@futbolski: moj syn był na wycieczce samolotem. Z lotniska do centrum miasta była kolejka miejska. Po powrocie pytam się co mu się najbardziej podobało ( w domyśle z lotu- bo to jego pierwszy)
Młody: " jak jechaliśmy pociągiem" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Moja córka lvl 2 też ma świra na punkcie pociągów. Mieszkamy niedaleko stacji i uwielbia tam chodzić ))¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@AurenaZPolski Nie wiem skąd wziął się mit o ponadprzecietnie inteligentnych autystach. Osoby które masz na myśli to nieliczne przypadki w skali ilości osób chorych u których wyksztalcily się takie rzeczy tak naprawdę przez przypadek, oni tego nie rozumieją nawet. Większość chorych na autyzm to osoby opóźnione, aspoleczne które często wymagają dodatkowej opieki.
  • Odpowiedz
@futbolski: jeśli masz możliwość zabrania młodego do Warszawy możesz napisać to zorganizujemy obchód po EZTach na stacji postojowej(Pendo, Dart, Flirty) oraz lokomotywach (EP-07, EP-09, EU44 i inne? Co ty na to TATO?
  • Odpowiedz
ale jak tylko wyszliśmy powiedział, że wolałby posiedzieć w kabinie maszynisty

@futbolski: i prawidłowo. Weź go kiedyś na paradę parowozów.
  • Odpowiedz
@futbolski: Ja jak miałam 4 lata, to marzyłam o zestawie kredek, takim z białą kredką. Nie wiem, po co mi ta biała kredka, skoro jej nie widać, ale wydawała mi się wtedy czymś takim "Woah!" () Do tego jeszcze chciałam samochód z szyberdachem (to był warunek konieczny!), ale katalog samochodowy też okazał się spoko ʕʔ Dostałam jeszcze od Mikołaja
  • Odpowiedz