Wpis z mikrobloga

Mireczki! Niedługo wybieram się do Czarnogóry. Mam dwa pytania, po pierwsze: gdzie zjeść, co wypić? Piszcie mi wszystko co wam przyjdzie do głowy. Po drugie: do których miejscowości jechać? Problem jest taki, ze wszędzie mi się podoba, a mamy tylko tydzień ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Będę wdzięczna za każde info!

Startujemy w Podogoricy i chcemy jednak bardziej uderzać w stronę plaż

#czarnogora #wakacje #podroze
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vcdrtgv rok temu byłem w Ulczynie, też we wrześniu. Generalnie spokój i cisza jak to po sezonie. Większość to rodziny, albo starsze małżeństwa. Obok 10 min drogi jest chyba najszerszą plaża w okolicy (ta w samym Ulczynie średnia). Mam parę zdjęć wiec jak coś to pw.
  • Odpowiedz
Czy ktoś próbował się wydostać z Podgoricy inna taksówka niż jest polecana przez lotnisko? Może jest coś taniej? A i czy opłaca się wynająć auto? Jak patrzyłam ba busy to dość ze jeszcze często to ceny są od 2,30€ i jadą dosyć krótko, wiec nie wiem czy jest sens
  • Odpowiedz
@vcdrtgv Durmitor, Lovcen, Kaniony rzek Piva i Tara, most na Tarze, Kotor i zatoka Kotorska, jeśli będziesz miała auto to wyskok do Albanii na widokową górską drogę SH20, to jest blisko granicy. Z jedzenia tylko lokalne żarcie, żadnych fastfood'ów które tam są popularne, owoce morza, tanie Czarnogórskie wino.
  • Odpowiedz