Wpis z mikrobloga

  • 0
@DywanTv kiedys jadlem krwista piers z kaczki, smakowalo podobnie do watrobki - krwia. Jak juz sie zdecydujesz to polecam drobiowa watrobke.
  • Odpowiedz
@Kasahara: Może i nadjedzenie, tanie, dobre (jak dobrze przyrządzone) i dużo białka, ale ja bym ograniczał przez nadmiar witaminy A, bo można się nabawić hiperwitaminozy A, co dobrze się nie kończy.
Serca są w podobnej cenie i nie ma tego problemu.
  • Odpowiedz
@deshix: Wątróbkę drobiową obtaczasz w mące i smażysz na patelni, bez żadnego wcześniejszego moczenia w mleku. W osobnym garnku podsmażasz cebulkę na złoto i dodajesz starte na papkę jabłka, które zrobią Ci sos. Wątróbkę po usmażeniu wrzucasz do gara z cebulką i jabłkami, solisz (dopiero teraz!) i dusisz dłuższą chwilę. Wyjdzie niebiańskie danie.
  • Odpowiedz
@KHOT: zrobiłem wg Twojego przepisu ( ͡º ͜ʖ͡º) nie najgorsza ta wątróbka, a ja miałem uraz od dzieciństwa do niej i twierdziłem że nie lubię ¯\_(ツ)_/¯ a jak z wieprzową?
  • Odpowiedz
@deshix: wieprzowa średnio pasować będzie, może przywołać uraz z dzieciństwa. Kurowa ma to do siebie, że jest delikatniejsza, świńska jest bardziej toporna w smaku. Zrób jeszcze spieczone frytki do tego, bo się świetnie zgrywają z tym sosem jabłkowym i dają synergiczne połączenie. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz