Aktywne Wpisy
Iudex +689
I'm out. Wrzuciłem wczoraj zdjęcie pięknej kamienicy we #wroclaw, której mur pobazgrano sprayem i post został skasowany przez moderację. Mam wrażenie, że ktoś tu nawet nie rozumie własnego regulaminu. Napisałem co sądzę o takich ludziach, a post poleciał ponieważ zdaniem moderacji jest to "atak personalny".
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
Po mojemu atak personalny dotyczy KONKRETNEJ osoby. Jeśli moderator wie jaka osoba odpowiada za ten napis na murze, to chętnie się dowiem. A jeśli
maxciekpl +1156
Halo kurbwa
"Nie rozumiem, jesteś w Polsce mów po polsku"
Miałem już kilka przypadków gdzie automatycznie przechodzą na język angielski, odpowiadam ze kolonią angielską nie jesteśmy( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wiem że to nie do końca kulturalne al3 sam tego wiele razy doświadczyłem w Niemczech czy Szwecji, a że teraz jestem na stałe
@pieknylowca: Dlatego Polska jest lepsza od Francji. Całkiem dobra znajomość języka angielskiego w Polsce to dla nas powód do dumy, a nie do jakichś prawackich teorii.
W Paryżu byłem raz, ale z angielskim, wbrew temu co się często mówi, to nie było większego problemu, w Hiszpanii byłem już kilka razy w wielu miejscach i nigdzie z angielskim nie było problemu, z każdą, nawet przypadkową osobą można było porozmawiać, a pracownicy na stacjach, w muzeach, atrakcjach turystycznych to wręcz doskonale rozmawiali po angielsku.
A z Niemcami to już w ogóle bzdura, bo tam
Czy nie dlatego uważa się, że Francuzi to zakompleksieni buce, mający ból d--y, że francuski ustąpił miejsca angielskiemu? Poza tym czemu mielibyśmy się wzorować na jakimś upadającym, zlewaczałym kraju? Może jeszcze zamieszki z Paryża importujmy, tam jest przecież fajnie. XD