Wpis z mikrobloga

@Kasahara Ja #!$%@?ę, ale mi smaka zrobiłeś. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Beka z tych, którzy brzydzą się nadzwyczaj zdrowym, tanim i bogatym w makrosy mięskiem.

Dam pół lasagni za wtróbkę. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 2
@Kasahara to prawda, że nie powinno się jej jeść częściej niż raz na tydzień? Bo faktycznie jeśli chodzi o ilość białka w stosunku do ceny to chyba wypada najlepiej
  • Odpowiedz
@krafo: mimo, że smaczna (i za tę cenę dużo białka) to nie powinno się jej często jeść (przynajmniej tej sklepowej). Wątróbki drobiowe dostępne w sklepach są w przeważającej większości kurze. W większości przypadków kury te karmione są papką z antybiotykami przyspieszającymi ich wzrost,jednak wątroba jest miejscem gdzie to się odkłada, gdyż przy takiej ilości karmy i tak krótkim cyklu życia nie ma czasu przetworzyć tego i wydalić z organizmu.

Raz na
  • Odpowiedz