Aktywne Wpisy

assninja +28
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Koniorro +315
#heheszki #humorobrazkowy #wykop30plus #wykop40plus satysfakcjonują mnie plusy starszych osób (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
źródło: temp_file1635716572181982972
Pobierz

#kocigang #kitku #koty #pokazkota #smiesznekotki
źródło: comment_sbGlMucVsOwpRZN9ncgXZe5cz1bWx2Gd.jpg
PobierzOdmiana straight (jak na zdjeciu - proste uszka) sa zazwyczaj troche tansze.
Nie kupuj kociat bez rodowodu, nawet jesli kusza nizsza cena
Dolaczam zdjecie folda (ʘ‿ʘ)
źródło: comment_L7nO9lpqATiAkeRr4Cy1E1S5KB00pfKJ.jpg
PobierzHodowca zrzeszony w TICA czy WCF musi spelniac szereg warunkow, koty musza byc przebadane na choroby, genetyczne wady, hodowcy musza przedstawiac plany hodowlane czyli sensownie dobierac pary do rozrodu.
Na przykladzie scottish foldow: wiedza z dziedziny genetyki jest wazna dla hodowcy; jesli skrzyzuje on przykladowo dwoje rodzicow zwislouchych kociaki rodza sie z wadami genetycznymi.
Taki hodowca hobbista moze miec najlepsze intencje, ale czesto
A tak powaznie to moja kotka mamusia jest bez rodowodu a kotki powstaly w wyniku jest spotkania z brytyjczykiem. (Oficjalni3 zabronione jest dopuszczanie dwoch foldow szkockiego ) wiec czy kocieta beda mialy zwisleuszy czy proste uszy to loteria.
Moje
źródło: comment_WDzTlZQTsLN1ioXhrCJbPQw9E6cVYkg1.jpg
PobierzKoci gang jest przeslodki, z pewnoscia tez starasz sie zapewnic im jak najlepsze warunki, kochasz je i masz dobre intencje. Ale zwyczajnie nie masz fachowej wiedzy i doswiadczenia jesli chodzi o rozmnazanie kotow. Bo skad masz je miec?
Juz sam fakt, ze twierdziles (w ktoryms z komentarzy pod innym wpisem), ze pokryles kotke
Maluchy za max 2 tyg wyfruwaja z domu :(
Ile tygodni/miesięcy swoją drogą mają już maluchy?
10 tydzień więc, nadal trochę za mało, ale wciąż lepiej od większości ludzi z OLXa. Optymalny wiek kota na wydanie to 12 tygodni, bo właśnie do tego czasu kot się uczy od matki miedzyinnymi tego że pazury i zęby wbite w "innego członka stada" mogą bolec.
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_YXeFLDtn3f66xc6GuQ7YJKgHeLKBms81.jpg
Pobierzźródło: comment_Fukr8aUS3irBsckbs80KrGl5hHgBISAb.jpg
Pobierz