W zeszłym roku utopiło się w Polsce 449 osoby dla porównania w Niemczech które ma dwukrotnie więcej mieszkańców niż Polska utopiło się w zeszłym roku 404 osoby. Jakie są powody takiego stanu rzeczy ? Może te że w Polsce jest około 700 basenów a w Niemczech około 6000 .
#ciekawostkizniemiec mój tag o Niemczech obserwuj ,plusuj albo wrzucaj na czarno lista
@spokojnie_to_ja: xD Tak bardzo pokazuje, że podawanie suchych liczb, bez procentów albo statystyk użytkowania potrafi świetnie manipulować. Coś co robią media notorycznie. Zgniłem xD
@JulienSorel jezeli w małej miejscowości nie ma basenu a jest jakaś żwirownia to ludziska tam ida pływać . Parę dni temu byłem z moimi dziećmi na basenie w Niemczech zapłaciłem 7 euro na cały dzień czyli tak licząc godzina płacy minimalnej kawalera. Więc tek myślę że brak basenów w Polsce i pieniądze odgrywają jakąś rolę w tym że ludzie w Polsce topią się tam gdzie nie ma ratowników
@spokojnie_to_ja: Może masz rację, ale to jakieś statystyki są potrzebne. Rzeczywiście w Polsce nie ma kultury pływania, w szkołach rzadko są zajęcia na basenie. Ja sam nauczyłem się pływać będąc już dorosłym.
wychodzenie z moim psiurem jak jest już ciemno jest straszne bo nie dość, że on się boi każdego szmeru i ruchu w krzakach to ja boję się razem z nim i tak się we dwoje boimy i chodzimy przestraszeni po dzielni
Jakie są powody takiego stanu rzeczy ?
Może te że w Polsce jest około 700 basenów a w Niemczech około 6000 .
#ciekawostkizniemiec mój tag o Niemczech obserwuj ,plusuj albo wrzucaj na czarno lista
https://www.mdr.de/heute-im-osten/warum-in-polen-so-viele-menschen-ertrinken100.html
#polska #plywanie #statystyka #basen
@spokojnie_to_ja: kocham tę satyrę xD
@spokojnie_to_ja: Piękne.
Komentarz usunięty przez moderatora
@spokojnie_to_ja: 30 milionów polaków już mieszka w DE?
Parę dni temu byłem z moimi dziećmi na basenie w Niemczech zapłaciłem 7 euro na cały dzień czyli tak licząc godzina płacy minimalnej kawalera.
Więc tek myślę że brak basenów w Polsce i pieniądze odgrywają jakąś rolę w tym że ludzie w Polsce topią się tam gdzie nie ma ratowników