Aktywne Wpisy

Megasuper +444
Ci rolnicy to wstydu nie mają. Proszą o pomoc bo zbiory duże xD
źródło: temp_file1332029635011204532
Pobierz
Lowca90 +279
Drewno a zwłaszcza dębina jest niezwykle wdzięcznym materiałem w obróbce i pięknie wygląda w wielu kolorach. Inwestorzy chcieli unowocześnić i rozjaśnić klatkę schodową w swoim domu. Jako, ze schody byĺy poprawnie zamontowane i oprócz sĺabego wyglądu brazowej lakierobejcy nic im nie było, uznałem że nie ma sensu kłaść nowych a istniejące wystarczy odnowić. Za różnice w cenie lepiej jechać na dobre wakacje.
Po rozmowach zaproponowałem przemalowanie słupków, tralek i podstopni na biało
Po rozmowach zaproponowałem przemalowanie słupków, tralek i podstopni na biało
źródło: temp_file6995216154987791269
Pobierz

Piastuje stanowisko młodszego programisty i zaczynam mieć wątpliwości czy chce pracować w it, wygląda to tak, że do tej pory byłem 3 miesiące na stażu, gdzie mi się nie podobała atmosfera i rzuciłem to w cholerę na rok. Teraz 6 miesiąc leci jak dłubię w kodzie w firmie gdzie nie ma śladu mobbingu (a nawet piłem już z 5 spośród 6 osób pracujących tu jako programiści) ale problem w tym, że tracę kompletnie zapał.
Otóż jak pracowałem w innych branżach to programowanie było moim hobby od ładnych paru lat. Po powrocie z 8h zmiany dłubałem te 4h dziennie przy komputerze, prawie codziennie nad własnymi projektami / pomysłami i to uwielbiałem.
Teraz po 8h pracy przy kodzie, wracam do domu i totalnie nie chce mi się siedzieć nad własnymi pomysłami. Czasem jak mam wolniejszy weekend to sobie coś podłubię. Niby pracuje przy czymś co zawsze lubiłem, ale coraz mniej to lubię. Co ze sobą zrobić?
Mam tylko liceum ogólnokształcące zrobione, na 2 roku Automatyki i Robotyki trafiłem na pół roku do szpitala i już nie wróciłem na dzienne, zaocznie poszedłem na informatykę gdzie pierwszy rok skończyłem średnią ~4.8 ale na drugi nie poszedłem bo musiałbym na niego kredyt wziąć.
Na cholerę ja się tu pchałem?
Siedzę w tej firmie 6 miesiąc I właśnie to cały czas robię. Widziałem już 5 projektów, zaczynałem od refaktorek, a teraz dopisuje rzeczy w sensie funkcjonalności do jednego z projektów które refoktoryzowałem.
Może właśnie przez to że dłubię w dużych nie swoich projektach, w dodatku między nimi skacząc mam taki problem z polubienie tego.
Te projekty nasze to
Ale od czasu do czasu zdarzy mi się odpalić maszynę wirtualną z Linuxem i coś rekreacyjnie
Nie trzymać jajek w 1 koszyku xD