Wpis z mikrobloga

• 484
Proszę państwa na załączonym obrazku mamy lrzestawieiceka typowego spierdoxa rowerowego który spowalnia ruch na całej długości rogi . Pół biedy gdyby to było jakie zadupie ale jest to główna droga między Mińskiem a Warszawą. Pół biedy gdyby nie miał innego wyboru jazdy w kierunku w którym zmjerza bo obok są drogi które też prowadzą dokładnie w tą samą stronę. Nie można go nawet wyprzedzić ponieważ drugi pas dalej cały był zajęty a, że ja prowadzę #zycietruckera to nie mogłem go wyprzedzić ze względu na linię ciągła i nie zdążyłbm się rozpędzić żeby nie wymusić hamowania na pojazdach z naprzeciwka. Tak, mam o to ból d--y
#bekaztransa #rower #kolarstwo #boldupy #polskiedrogi
Retropx - Proszę państwa na załączonym obrazku mamy lrzestawieiceka typowego spierdox...

źródło: comment_9JYZOd3YbHQaGkIR4DHhnJmi5BeeHDmk.jpg

Pobierz
  • 265
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

bo k---a bałwanie droga jest dla samochodów a nie dla pedalarzy

@raceman: Trochę kultury, nie unoś się, nie moja wina, że nie znasz przepisów. Tam niema znaku B-9, więc piszesz nieprawdę.
  • Odpowiedz
Uważaj bo ostatnio w Krakowie TIR wiózł wiadukt kolejowy po torach tramwajowych i prądu brakło.

@elineusz: To tak jak czasem w Gdańsku. Najważniejsze, że mają AC,OC Licencje, badania i prawo jazdy to załatwia wszystko.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Retropx:
1) opiekuje się on osobą w wieku do lat 10 kierującą rowerem;
2) szerokość chodnika wzdłuż drogi, po której ruch pojazdów jest dozwolony z prędkością większą niż 50 km/h, wynosi co najmniej 2 m i brakuje wydzielonej drogi dla rowerów oraz pasa ruchu dla rowerów;
3) warunki pogodowe zagrażają bezpieczeństwu rowerzysty na jezdni (śnieg, silny wiatr, ulewa, gołoledź, gęsta mgła).

Taki komentarz dostałem, jak ostatnio pytałem o coś podobnego
  • Odpowiedz
@Retropx: nie mają zasrańce wyobraźni. Jestem kierowcą (nie zawodowym) ale zdarza mi się używać roweru - wtedy po prostu s--------m na bok maksymalnie a w sytuacji na picrel bym po prostu chodnikiem jechał - koniec, kropka.
  • Odpowiedz
@Retropx: Ja uważam, że nasze drogi, nawet jak wyremontowane, to porażka. Oczywiście w większości te krajówki i może powiatowe. Są bardzo wąskie, często nie można właśnie bezpiecznie wyminąć rowerzysty jak z naprzeciwka coś jedzie. Nawet jak dwie osobówki jadą, to nie ma opcji by wyminąć rowerzystę zachowując przepisowy metr odstępu (czy tam 1.5m).
  • Odpowiedz
  • 0
@Retropx przyznaj się ile razy wyorzedzasz lewym pasem jadąc szybciej i 0.00001 km / h szybciej od drugiego truckera na prawym
  • Odpowiedz
@Retropx: nie wiem kto wymyślił te durne przepisy, powinno być jak w Niemczech: gdy nie ma wydzielonego kontrpasa ani ścieżki rower musi jechać po chodniku.
  • Odpowiedz
Pelno tych kolarzy samobojcow jezdzi, jedzie taki i widzi ze za nim kedzie cala kolumna samochodow ale i tak nie zjedzie nawet na pobocze zeby nie tamować ruchu
  • Odpowiedz