Wpis z mikrobloga

• 484
Proszę państwa na załączonym obrazku mamy lrzestawieiceka typowego spierdoxa rowerowego który spowalnia ruch na całej długości rogi . Pół biedy gdyby to było jakie zadupie ale jest to główna droga między Mińskiem a Warszawą. Pół biedy gdyby nie miał innego wyboru jazdy w kierunku w którym zmjerza bo obok są drogi które też prowadzą dokładnie w tą samą stronę. Nie można go nawet wyprzedzić ponieważ drugi pas dalej cały był zajęty a, że ja prowadzę #zycietruckera to nie mogłem go wyprzedzić ze względu na linię ciągła i nie zdążyłbm się rozpędzić żeby nie wymusić hamowania na pojazdach z naprzeciwka. Tak, mam o to ból dupy
#bekaztransa #rower #kolarstwo #boldupy #polskiedrogi
Retropx - Proszę państwa na załączonym obrazku mamy lrzestawieiceka typowego spierdox...

źródło: comment_9JYZOd3YbHQaGkIR4DHhnJmi5BeeHDmk.jpg

Pobierz
  • 265
  • Odpowiedz
Tak, mam o to ból dupy

@Retropx: Gdyby jechała koparko ładowarka, albo inny pojazd wolnobieżny to też miał byś z tym problem?
Czy winą rowerzysty jest brak infrastruktury? Czy może jechać drogą obok, może, ale nie musi, dlaczego ty nie pojedziesz drogą obok tej drogi skoro prowadzi w tym samym kierunku?
  • Odpowiedz
via Android
  • 33
@reddin
@nocneszczury
@NotorycznyMiotaczSledzi
Nie miałbym wtedy bólu dupy ponieważ tamte drogi są lokalne i mają masę śpiących policja otwarte więc do zrozumienia ale często koparki wybierają drogę obok. Ja niestety nie bardzo mogę bo jestem za ciężki na te drogi i pojawiam się tyli w przypadku dojazdu do posesji. Niestety nie wożę wędlin itd xD
  • Odpowiedz
@Retropx: Droga jest tak samo Twoja jak i jego, jak i moja. Tak samo jak miasto jest wspólne. Twoja wolność, kończy się tam gdzie zaczyna się wolność kogoś innego.
  • Odpowiedz
via Android
  • 10
@dymel jest różnica jeśli jedzie osoba która łącznie z rowerem waży ( nie wiem ile) z 80 kilo niż pojazd ważący 30 ton gdzie każdy podskok nadwyręża zawieszenie
  • Odpowiedz
Pół biedy gdyby nie miał innego wyboru jazdy w kierunku w którym zmjerza bo obok są drogi które też prowadzą dokładnie w tą samą stronę

@Retropx: to było z nich skorzystać kretynie, a nie skarżysz się na wykopie jak to masz strasznie przesrane przez rowerzystę ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Retropx: różnica jest taka że on będzie musiał na takim rowerze prawie do zera hamować, a jak się zagapi i wjedzie 30km/h na taki próg to se może ryj (albo co gorsze - rower () ) rozwalić.
  • Odpowiedz
@reddin: a nie obchodzi mnie to, i tak będę jeździł, zwłaszcza że jeżdżę powoli i uważam na pieszych. Czasem warto nagiąć przepis w ramach jakiejś ochrony zdrowia, a na zdjęciu jak widać nie trudno o wypadek bo miejsca jest mało.

Pozdrawiam i nie uczestniczę w dalszej konwersacji bo mi się po prostu nie chce.
  • Odpowiedz