Aktywne Wpisy
PanNieznanypl +65
#zwiazki czemu laski studiujący #lekarski mają tak #!$%@? ego, serii druga laska z którą się spotykam co to studiuje jeszcze pierwszy rok a ego większe od całej populacji #rozowepaski #niebieskiepaski #studbaza
perfumowyswir +82
2. W międzyczasie zrób studia magisterskie na topowej polskiej uczelni
3. Warunki pracy z roku na rok coraz gorsze
4. Rzuć tę robotę w #!$%@?
5. Rozsyłaj CV ale brak odzewu albo proponują 50% dotychczasowej stawki
6. Brak profitu
7. Kup bilet do #uk bo nie ma co siedzieć w tym burdelu
Trzymajcie kciuki mirki
#zalesie #pracbaza #praca #hr #emigracja
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Z calego serca zycze Ci powodzenia.
@Marcinowy
@piwniczak u kogos realnie dobrze ponad £200 dniowki. Za to robota od do i bez zawracania sobie glowy prowadzeniem biznesu.
@benzdriver względnie można mieć większe ambicje. Od zera dwa-trzy lata ostrego zakuwania wystarczy żeby zostać jakimś inzynierem/inspektorem na budowach i dosłownie srac pieniędzmi :)
@rozowy_transformator: Mozesz napisac dokladny tytul studiow? W UK byloby to Master in Project Management. Dobry kierunek.
@piwniczak: £200 na godzine za podlaczanie gniazdek elektrycznych? Czyli jak u mnie 2 elektrykow siedzialo przez tydzien po 8h dziennie to dziennie by brali £3200 wiec £16000 razem a wzieli mniej, takze cos nie tak. Anglicy jakby co i ceny w sumie inne firmy mialy podobnie.
@rozowy_transformator: Tak daleko czyli, ze robia projekty tylko blisko head office'u czy o co Ci chodzi?
@benzdriver: No wlasnie, £200 dniowki a nie £200 za godzine. Ale mozna i taniej znalezc, angielska firme, u mnie zrobili i wszystko dobrze jest zrobione, chociaz Polak pewnie by zrobil o wiele szybciej :).
@piwniczak:
Zeby zostac inzynierem to najpierw trzeba isc na uniwersytet w UK, koszt £27k (kredyt najczesciej, ale na b.dobrych warunkach). A zeby pojsc na studia w UK to zazwyczaj musisz miec napisana zajebiscie mature. Poza tym co drugi Hindus ma degree in engineering takze sa lepsze branze w UK, no ale jak ktos
Ale zdajesz sobie sprawe ze tytul naukowy "inzynier", a inzynier ktory projektuje np. instalacje to dwie rozne sprawy. College Electrical Engineer zaczyna sie od poziomu NVQ 3 bodajze.
Ja na przykład E i D do 1kV dostałem za siedzenie i przytakiwanie egzaminatorowi.
@piwniczak: https://www.payscale.com/research/UK/Job=Electrician/Salary/84f8df07/London
Wstawaj zesrałeś się!
Pracę można znaleźć, bo co chwilę wszedzie oferty, duże czy małe miasta.
A ten
@piwniczak: możesz rozwinąć? od zera po 3-ech latach na budowie inspektorem?
@rozowy_transformator: o #!$%@?
jakie wyzwanie
chyba jedyny w Polsce masz taki tytuł