Wpis z mikrobloga

@lkrosta12: Pomijając te #!$%@? komentarze powyżej udzielę Ci w miarę sensownego wytłumaczenia dlaczego bieganie długich dystansów jest jak jazda na deskorolce kiedy chcesz nauczyć się jeździć na rolkach.

Bieg na 1 km jest specyficznym biegiem z dwóch względów. Po 1 nie jest to bieg krótko dystansowy ani długo dystansowy, tempo jest specyficzne i taktyka biegania tego dystansu jest indywidualna w zależności od sytuacji.
Druga sprawa to jest on często na testach
@lkrosta12: wszystko już niemal zostało powiedziane

interwały/podbiegi na wzniesieniach/fatrlek

jak to nie ruszy to sprawdź podstawy - jak stawiasz kroki i czy np ręce nie przeszkadzają zamiast pomagać

solidne przysiady, sprawdzenie czy nie masz dysproporcji między czwórkami a dwójkami czy martwe ciągi też mogą pomóc :)
Wołam przez MirkoListy komentujących ten wpis (50) Dodatek wspierany przez Cebula.Online Nie chcesz być wołany/a jako plusujący/a? Włącz blokadę na https://mirkolisty.pvu.pl/call lub odezwij się do @IrvinTalvanen Uważasz, że wołający nadużywa MirkoList? Daj znać @IrvinTalvanen ! @PurpleHaze @StaryZielony @Mirekzkolega @Kinja @Cukruuu @Crock92 @aikonek @runnerrunner @k__d @saracenxc @Rain_Dog @smmart @Peeleejin @tyryryry @ladzik @wygibus @darek4099 @xxx2013 @czuly_pstrong @Scoffer @mavierk @TheySeeMeBowlin @Skuzik @KarPaKo @MirkobIog @Francisco_dAnconia @gomezzz @mbwykop @grzyb_ek @Blaskun @MatPL1122 @yrww @Mr_RIP @lugre @
@lkrosta12: Ty, ale serio. Przez 3 lata biegałem bez poprawy kondycji ani utraty wagi. Teraz biegam albo jeżdżę na rowerze interwałami. Prędkości jakie teraz osiągam to mi łeb rozwalają. Rok temu śr. prędkość na rowerze 22km/h teraz 27.5km/h. Jest od groma aplikacji/ poradników na yt jak biegać interwałami.
@lkrosta12: możesz tez oczywiście spróbować jak Mirki pisały wyżej, interwały, podbiegi, albo bieg z obciążeniem. Mój niebieski biegał z plecakiem. Uwierz ze jak go zdejmiesz to lecisz jak strzała :) a i pamiętaj o rozgrzewce! Ja uwielbiam przejść się kawałek szybkim krokiem (Ok 1 km) a potem wyrwać.