Aktywne Wpisy
VaizardOmbre +59
Pierwszy raz od 2.5 roku zaczęło mi zależeć na relacji z nowo poznaną dziewczyną.
Po 4, w moim mniemaniu, udanych spotkaniach, prawie tygodniu ghostingu od ostatniej mojej wiadomości, odezwała się i…
#tinder #podrywajzwykopem
Po 4, w moim mniemaniu, udanych spotkaniach, prawie tygodniu ghostingu od ostatniej mojej wiadomości, odezwała się i…
#tinder #podrywajzwykopem
źródło: E96CC81B-90A3-4B5D-853B-5D1D23FCA6A7
Pobierz
mickpl +1038
Dziennikarz TVN24 zadał Glapie przydługie pytanie że kredyty som no drogie i co możemy z tym zrobić, jak zwiększyć dostępność.
Glapa pedzioł, że w Polsce jest bardzo silne lobby deweloperskie, które uniemożliwia masowe, tanie budownictwo państwowe.
A potem dodał, że zawsze byli przeciwni kredytom 2% i 0%, bo one nie zwiększają dostępności tylko bogacą się na nich deweloperzy.
#nieruchomosci
Glapa pedzioł, że w Polsce jest bardzo silne lobby deweloperskie, które uniemożliwia masowe, tanie budownictwo państwowe.
A potem dodał, że zawsze byli przeciwni kredytom 2% i 0%, bo one nie zwiększają dostępności tylko bogacą się na nich deweloperzy.
#nieruchomosci
źródło: glapa
Pobierz

https://www.strava.com/activities/1515709928
https://www.strava.com/activities/1515765493
#bieganie #biegajzwykopem #rower #rowerowyrownik #triathlon
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@WuERA: Jak nie masz peletonu i często nawe nie możesz wsiąść na koło, to najlepszą taktyką na wyścig jest utrzymanie stałej mocy, tak by mieć jeszcze zapas na bieg. Ciężko znaleźć w miastach taką przestrzeń bez świateł, skrzyżowań itp., by te 40km w warunkach zbliżonych do
Nie wprowadzaj ludzi w błąd - nie ma takiej zasady, że w triathlonie jakakolwiek kadencja jest lepsza od innej w samym kolarstwie szosowym czy mtb (w triathlonie co najwyżej jest ona dużo mniej zmienna). Konkretna kadencja bardzo zależy od osoby. Jeszcze niedawno spora część trenerów wyznawała wysokie kadencje powyżej 90rpm podczas gdy teraz raczej dostosowuje się ją do fizjologii i mobilności konkretnej osoby.
Dodatkowo sama informacja 270W nic nie mówi, bo przecież wiesz, ze istotna jest liczba W/kg. Jeden na takiej mocy w pozycji aero pojedzie 30km/h, inny 40km/h a jeszcze inny 15 bo mu wiatr
Sądząc po wynikach zawodników Tomka jego metoda działa co najmniej dobrze. Swoją drogą mój trener uważa podobnie, przy interwałach w stylu 3x10m@290W pisze kadencja nie większa niż 80.
Co do informacji o 270W uważam że mówi bardzo dużo bo czy ktoś waży ok.70kg(jak ja) czy 85 różnica w prędkości na płaskim będzie prawie żadna. Prędkość napisałem zależnie od warunków gdzie jak się można domyśleć chodziło o dobre warunki bez dzikiego wiatru :D
Nie ma problemu, lubię jak się czepiają bo sam się mogę czegoś dowiedzieć. Detali nie podałem bo to prawie niemożliwe aby o wszystkim na ten temat
Kowalski nie pisze o tym, jakie testy przeprowadza u swoich zawodników. W którymś podcaście z Trisutto słyszałem, że właśnie testują różne kadencje zawodników i dopiero później wyciągają wnioski, z jakiej skorzystać.
Jednak ja mam faktycznie z tą niską kadencją na pieńku, ponieważ startuję głównie górskie imprezy a tam niska kadencja może po prostu kompletnie zdruzgotać występ