Wpis z mikrobloga

#januszebiznesu #pracbaza #studia #rzeszow #politechnika #studbaza

Wyjątkowa okazja. Studenci politechniki, czyli przyszli inżynierowie, których wciąż brakuje na rynku mogą wyjechać do pracy za granicę, by zarobić 4.67 euro za godzinę, co daje jakieś 20 zł, a więc 3200 zł na miesiąc przy 8-godzinnym trybie.
patusia - #januszebiznesu #pracbaza #studia #rzeszow #politechnika #studbaza 

Wyją...

źródło: comment_RFDbWXgshB2LpU9EdBI5j7dEOHsNg4HV.jpg

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adgebworthy: @mikii77: Przecież to jest żałosna stawka i nie wiem kto by się na to zgodził. Jeszcze jakby to była praca w hotelu nad oceanem, to można by to uznać za darmowe wakacje. Ale zbierać melony za niecałe 20zł/h? no proszę was xD
  • Odpowiedz
@patusia: Kiedyś po studiach oferowali staż z urzędu pracy (za 400 zł miesięcznie) w myjni samochodowej (przy myciu, nie że "umysłowa" na recepcji).
  • Odpowiedz
@patusia: ale mnie rozwala takie bóldupienie studentów, a nie, sorry "PRZYSZŁYCH INŻYNIERÓW, KTÓRYCH NA RYNKU BRAKUJE" ( ͡ ͜ʖ ͡) że ktoś miał czelność im zaproponować dobrowolną PRACĘ za pieniądze. Hurr durr, żałosna stawka dla ludzi z moim "wykształceniem".

Powodzonka Wam wszystkim życzę (i piszę to już zupełnie na serio). ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ogtf 4,76 godzin podróży na zachód zabrakło żeby studiować na uniwersytecie gdzie po jego skończeniu nie trzeba będzie z---------c w McDonaldzie
  • Odpowiedz
@patusia: Ta oferta ma przygotować przyszłych absolwentów do wyzysku. Absolwenci ciągle narzekają że zderzyli się po studiach z rzeczywistością. Uczelnia po prostu wychodzi im naprzeciw aby ich do tego przygotować ( ͡° ͜ʖ ͡°) o co cho? (°°
  • Odpowiedz
@patusia: nie widzę tu żadnego skandalu. Owszem, stawka niska, ale po pierwsze to Hiszpania, która nie jest najbogatszym państwem Unii. Jak byłem na zbiorach owoców w Belgii 5 lat temu (znacznie bogatsze państwo) to 6-7 euro/h to był standard, jeśli od tamtego czasu stawka urosła to nie wiele. Po drugie jest zakwaterowanie i transport w cenie. Jedynym ''zgrzytem'' moze być to, że proponuje taką ofertę polibuda, więc teoretycznie powinna coś
  • Odpowiedz
@patusia: @high_hopes: Wiem że przykładowo w Holandii płaca minimalna dla kogoś poniżej 22 roku życia jest niższa niż minalna ustwawowa dla osoby co ma powyżej 22 lat (o jakieś 1-4 euro na /h coś takiego nie pamiętam zależy od wieku) Może w hiszpanii jest tak samo i szukają frajerów? XD
  • Odpowiedz
@patusia: pisze przecie ze to praca wakcyjne na 3 miesiace, nadal stawka lepsza niz w pl dla kogos po 1 roku chcacego dorobic. Jestes z tego roszczeniowego pokolenia milenialsow? Nic jeszcze nie umiem ale stawka sie nalezy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@patusia: Upokorzenie. To pokazuje ile warta jest uczelnia. Nie chcę być tendencyjny, ale znajomy pół roku po studiach magisterskich dostał ofertę za 10k brutto w prywatnej firmie w Warszawie.

Politechnika politechnice nierówna. Kierunki również mają znaczenie.
  • Odpowiedz
Upokorzenie. To pokazuje ile warta jest uczelnia. Nie chcę być tendencyjny, ale znajomy pół roku po studiach magisterskich dostał ofertę za 10k brutto w prywatnej firmie w Warszawie.

Politechnika politechnice nierówna. Kierunki również mają znaczenie.

@TamamShud: Ty tak na serio? Fajnie, że Twój znajomy z wykształceniem dostał pracę w najbogatszym polskim mieście, ale zwróć uwagę, że to oferta skierowana do niewykwalifikowanych ludzi bez żadnego wykształcenia, w kraju niewiele bogatszym od
  • Odpowiedz
@patusia: no i? O co chodzi w tej niby aferze? Fizyczna praca to upodlenie? Dla studenta to super okazja, żeby coś zarobić - lepiej siedzieć na jakiejś praktyce darmowej albo w barze za 1,5k pln?
  • Odpowiedz