Wpis z mikrobloga

Jak to jest, że niektórzy mężczyźni po 40stce wyglądają tak dobrze? Przykładowo ten gość ma 44 lata. Czy biorą oni testosteron? Chodzi o to, że po 35 roku życia poziom testosteronu u mężczyzn drastycznie spada, spowalnia również metabolizm - stąd też tzw. "mięsień piwny". Pomijam kwestie łysienia, bo to pewnie głównie sprawa genów, ale i na to jest panaceum w postaci niektórych leków (serio, działają). W jaki sposób dbać o siebie, aby po 30stce, a nawet 40stce wyglądać dobrze? Bardzo bym prosił o rady panów w wieku 30-40 lat ewentualnie ludzi znających się na medycynie.

PS W tym wieku są również delikatne problemy ze stawami, więc i na to jakoś tacy goście znajdują radę. Treningi siłowe w tym wieku są dużo trudniejsze. Przecierające się stawy, wolniejszy metabolizm, dłuższa regeneracja mięśni i podatność na urazy to problemy wieku średniego.

#zdrowie #mikrokoksy #medycyna
F.....y - Jak to jest, że niektórzy mężczyźni po 40stce wyglądają tak dobrze? Przykła...

źródło: comment_TztoS5As0cK84vSdlQexZD8fc3mB5uFI.jpg

Pobierz
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SVCXZ:
Zastosowałem skrót myślowy, to wszystko. Moim zdaniem @LewackiKrul nic nie wniósł do omawianego przez nas tematu, więc powinien - mówiąc kolokwialnie - w---------ć. Zgadzam się z tobą, ta wiedza nie jest w żaden sposób tajemna, ale stwierdzenie, że gadam głupoty jest nieco niekompletne. Zaciekawiły mnie podane przez ciebie procenty - chętnie przygarnę jakieś źródło.
  • Odpowiedz
@FitzRoy: O ile zgodzę się, ze z wiekiem treningi są trudniejsze, tak z tym mięśniem piwnym w paczce ze spowolnionym metabolizmem to konkretne p---------e. Bierz to na klatę i nie wij się jak wąż.
  • Odpowiedz
po 35 roku życia poziom testosteronu u mężczyzn drastycznie spada, spowalnia również metabolizm - stąd też tzw. "mięsień piwny

@FitzRoy: Skąd w ogóle to wyciągnąłeś? Spadki testosteronu po 30-tce to około ~1% na rok
  • Odpowiedz
Jak to jest, że niektórzy mężczyźni po 40stce wyglądają tak dobrze?

@FitzRoy: Geny.
To po pierwsze.

A po drugie to zdrowe życie jako całość. Spożywana ilość kalorii i ilość ruchu pozostajaca w stałej równowadze.
  • Odpowiedz
miło to słyszeć, bardzo pocieszające :) wątroba ma olbrzymie zdolności regeneracyjne

@FitzRoy: Pamiętam, że w pewnym momencie miałem takie parametry, że podchodziło to pod wczesną marskość wątroby. Normy przekroczone kilkukrotnie. Teraz jestem w połowie normy.
  • Odpowiedz
@FitzRoy: Mimo wszystko, to dawałbym zero j-----a o takie rzeczy, dopóki żyłbym zdrowo i aktywnie. IMHO o wiele ważniejsza jest postawa w głowie (inaczej mówiąc, "posiadanie jaj", dobre nawyki, głęboka osobowość), niż perfekcyjny wygląd
  • Odpowiedz
@FitzRoy: Ruch. Moj ojciec cale zycie na rowerze jezdzil do roboty, robota tez fizyczna, ale bez przesady. Splodzil mnie w wieku 47 lat. Dalej rąbię z nim drewno i jest superowo.
  • Odpowiedz
@FitzRoy: moj ojciec cale zycie aktywny fizycznie, dieta moze nie zdrowa ale lepsza niz typowa polska, abstynent, nie pali. Jest miedzy nami 30lat roznicy wyglada jakby było ok 20, przy moim najstarszym bracie wyglada bardziej jak jego brat a nie ojciec. Wiec z---------j na silownie a potem jakieś smaczne miesko z cebulka(bo cebulka zdrowa na stawy i cerę)
  • Odpowiedz
@FitzRoy

Pomijam kwestie łysienia, bo to pewnie głównie sprawa genów

Ładny, męski ryj jest także sprawą genów. Możesz ćwiczyć ile chcesz i żywić się wyłącznie korzonkami ale z ryjem i tak nic nie zrobisz.
Dodatkowo geny mają także ogromny wpływ na całkowite starzenie się skóry, to jak ci będzie działać metabolizm i to ile będziesz żył. Azjaci jakoś się wielce nie starają, często żyją w ciągłym stresie a i tak j-----y wyglądają całkiem
  • Odpowiedz