Aktywne Wpisy

mlody_czyzyk23 +202
Życie jest przewrotne :(
Lekarz po odpaleniu płyty z mojego rezonansu mocno spoważniał i powiedział tylko, że operacja na już, na pilne. To czarne to mój dysk a białe rdzeń…
W jednej chwili upadły plany na ten rok;
- kamper opłacony na wrześniowe 2 tygodnie tripu Włochy, Szwajcaria, Francja - to miały być moje pierwsze wakacje od dawien dawna
Lekarz po odpaleniu płyty z mojego rezonansu mocno spoważniał i powiedział tylko, że operacja na już, na pilne. To czarne to mój dysk a białe rdzeń…
W jednej chwili upadły plany na ten rok;
- kamper opłacony na wrześniowe 2 tygodnie tripu Włochy, Szwajcaria, Francja - to miały być moje pierwsze wakacje od dawien dawna
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

PS W tym wieku są również delikatne problemy ze stawami, więc i na to jakoś tacy goście znajdują radę. Treningi siłowe w tym wieku są dużo trudniejsze. Przecierające się stawy, wolniejszy metabolizm, dłuższa regeneracja mięśni i podatność na urazy to problemy wieku średniego.
#zdrowie #mikrokoksy #medycyna
źródło: comment_TztoS5As0cK84vSdlQexZD8fc3mB5uFI.jpg
PobierzZastosowałem skrót myślowy, to wszystko. Moim zdaniem @LewackiKrul nic nie wniósł do omawianego przez nas tematu, więc powinien - mówiąc kolokwialnie - w---------ć. Zgadzam się z tobą, ta wiedza nie jest w żaden sposób tajemna, ale stwierdzenie, że gadam głupoty jest nieco niekompletne. Zaciekawiły mnie podane przez ciebie procenty - chętnie przygarnę jakieś źródło.
@FitzRoy: Skąd w ogóle to wyciągnąłeś? Spadki testosteronu po 30-tce to około ~1% na rok
@FitzRoy: Geny.
To po pierwsze.
A po drugie to zdrowe życie jako całość. Spożywana ilość kalorii i ilość ruchu pozostajaca w stałej równowadze.
no to w wieku 40 lat masz już spadek z 30. roku życia na poziomie 10%, uważam że to sporo
miło to słyszeć, bardzo pocieszające :) wątroba ma olbrzymie zdolności regeneracyjne
@FitzRoy: Pamiętam, że w pewnym momencie miałem takie parametry, że podchodziło to pod wczesną marskość wątroby. Normy przekroczone kilkukrotnie. Teraz jestem w połowie normy.
https://www.healthline.com/nutrition/metabolism-and-age
Jest wiele różnych źródeł, podałem i tak bardzo wysokie wartości.
- dieta
- trening
- aktywny tryb zycia
- brak stresu
i elo, nic wiecej nie trzeba, zeby tak wygladac nawet w wieku 60 lat
Tak, to Pyżalski. Właśnie byłem ciekaw, czy w jego przypadku pieniądze miały tak wielkie znaczenie.
@rindo:
ćwiczę od dwóch lat, wcześniej trenowałem 6 lat basen i 6 lat piłkę nożną :) pytanie poglądowe
Ładny, męski ryj jest także sprawą genów. Możesz ćwiczyć ile chcesz i żywić się wyłącznie korzonkami ale z ryjem i tak nic nie zrobisz.
Dodatkowo geny mają także ogromny wpływ na całkowite starzenie się skóry, to jak ci będzie działać metabolizm i to ile będziesz żył. Azjaci jakoś się wielce nie starają, często żyją w ciągłym stresie a i tak j-----y wyglądają całkiem