Wpis z mikrobloga

i po latach takiego dziennego rytuału twarz dziewczyny zajechana jest bardzieh niz stopy Cejrowskiego.

@C8H18: Mit z PRLu nadal zywy xD szkoda że obecnie kosmetyki mają wręcz działania pielęgnacyjne i sprzyją skórze.
  • Odpowiedz
@harpiowata: czujesz się pewniej kiedy wiesz, że opinia o tobie jest dobra. A w sztuce najważniejszym aspektem jest to jak jest odbierana, czyli de facto przejmujesz się opinią innych jak odbiorą twoje "dzieło".
  • Odpowiedz
@yoreciv: To samo pomyślałem. Kwestia czasu jak zaczniemy widywać na ulicy wymalowanych facetów i nikt nie będzie widział w tym nic dziwnego. A konserwatyści będą musieli to przeboleć.

@hyperballad: Broda, taka drwalowa, to zwykłe niechlujstwo i lenistwo, a nie makijaż. ;)
  • Odpowiedz
@Nadkobieta: co nie zmienia faktu, że większości kobiet wygląda bez makijażu po prostu źle i jest to wprost proporcjonalne do tego jak często i jak dużo go nakłada.
  • Odpowiedz
  • 3
@Czamat nie powiedziałabym że społeczeństwo jako ogół, tylko inni mężczyźni. jak ten koleś wypuścił film makijaż do szkoły na yt, to laski się zachwycały i komplementowały w większości, nawet tu, na wykopie, a mężczyźni byli w większości agresywnymi hejterami. Jeżeli używasz takiej retoryki, że spoleczenstwo Ci zabrania i byloby Ci smutno bo by się z Ciebie smiali to pomyśl, że jeżeli przestalibyście tak chronić swoje wrażliwe męskie ego to nie zostałoby
  • Odpowiedz
@C8H18: moja sioistra która w ogóle się nie maluje ma bardziej zjechana twarz niż ja. Możliwe ze właśnie dlatego, ze nie używa kosmetyków chroniących przed uv, nawilżających skórę. Dobrej jakości i dobrze dobrane kosmetyki kolorowe nie robią już nikomu krzywdy.
  • Odpowiedz