Wpis z mikrobloga

i po latach takiego dziennego rytuału twarz dziewczyny zajechana jest bardzieh niz stopy Cejrowskiego.

@C8H18: w dzisiejszych czasach makijaż poprawia stan cery, chroni przed szkodliwością promieni UV, zbytnim wysuszeniem, zanieczyszczeniami. Dzisiejsze kosmetyki to nie to co nakładał na twarz nasze mamy.
  • Odpowiedz
Tylko że w makijażu kobiety wyglądają lepiej, a faceci z brodą gorzej ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@hejoo: zdecydowanie indywidualna kwestia :-) zarówno u facetów jak i w przypadku kobiet :-) dobry makijaż czy fajnie przystrzyżona broda mogą zdziałać cuda, ale można też odnieść odwrotny do zamierzonego skutek :-D
  • Odpowiedz
Jeżeli używasz takiej retoryki, że spoleczenstwo Ci zabrania i byloby Ci smutno bo by się z Ciebie smiali to pomyśl, że jeżeli przestalibyście tak chronić swoje wrażliwe męskie ego to nie zostałoby wiele osób, żeby się z was śmiać

@rijana: To brzmi jak dobra odpowiedź na narzekania feministki, że mają gorzej na rynku pracy przez płeć :D
  • Odpowiedz
@powiedz: tylko po co Ci ta super skóra pod 1cm tapety, którą widzisz tylko Ty rano przez 10 sekund w lustrze, a potem nakładasz na siebie cały ten shit i wyglądasz gorzej od siostry?:D To nie jest kierowane w Ciebie konkretnie, tylko ogólnie mówię. Kobiety w makijazu wyglądają jakby nie zmyły z siebie jakiejś glinki czy maseczki peelingującej.
  • Odpowiedz
@wanderlust00: nie no jasne, te wszystkie szpachle są straszne. Rozumiem taki nienaturalny makijaż ewentualnie na imprezę, do zdjęć, jako forma zabawy, ale nie na codzień.

JJednak wiele dziewczyn potrafi po prostu odpowiednio używać kosmetyków i wyglądają jakby nie miały makijazu. Mi nawet kobiety w sephorze jak chce coś przetestować mowia „nie ma pani nic na twarzy, prawda?” A jednak jak przyjde zupełnie bez makijazu do pracy to od razu sa
  • Odpowiedz
@C8H18:

XD nie mogę tych komentarzy...... źle można wyglądać jak: wystawiasz skórę na słońce bez filtrów, nie stosujesz żadnych kremów czy pielęgnacji, nie zmywasz makijażu na noc, kiedy skóra się regeneruje i leżysz w nim z twarzą wciśniętą w poduszkę, palisz fajki, za dużo pijesz, przesadzasz z jakimikolwiek innymi używkami

no tak, jako osoba, która zarówno sobie jak i innym potrafi zrobić ładny, naturalny makijaż muszę wyglądać rzeczywiście jak z
  • Odpowiedz
@powiedz: Tobie się tylko wydaje, że nie widać. Bo tak mówią dziewczyny. A facet zawsze widzi. Zauważ, że dla kobiety "bez makijażu" znaczy, że zamiast 15 rzeczy użyje 5. Dla faceta to jest 0 rzeczy.
Dziwi mnie, że kobiety jak mają coś nie tak, to stwierdzają "zamaluję to". A może by to wyleczyć? Pójdź do dermatologa, zacząć lepiej się odżywiać, uprawiać sport, wysypiać się?
Nie znam faceta, który chce, żeby
  • Odpowiedz
@ruok: No tak, nie wygląda to kiczowato, ale wciąż widać, że jest tego dużo. I wciąż jest to idealny przykład tego co OP napisał. Dla mnie jedyny akceptowalny na co dzień makijaż to taki, który po zmyciu go nie sprawi, że zadam pytanie "a gdzie ta dziewczyna, z którą przed chwilą rozmawiałem". Czyli taki, który nie wpływa na postrzeganie kształtu twarzy, ust, oczu, nosa, brwi. A kobiety nawet szminką wyjeżdżają
  • Odpowiedz
co nie zmienia faktu, że większości kobiet wygląda bez makijażu po prostu źle

@C8H18: Okej mogę się zgodzić z tym że kobiety bez makijażu wyglądają źle, odzwyczailiśmy się od widoku naturalnych kobiet więc jak się taka nie pomaluje to wygląda na zmęczoną, ma nierówny koloryt skóry, albo worki pod oczami, małe oczy. Czyli tak jak faceci, bo wszyscy jesteśmy ludzmi. Tylko że faceci tak wyglądają i każdy jest z tym
  • Odpowiedz