#mikrokoksy chciałbym dodać do treningow elementy #dwuboj a w zasadzie podstaw na osobnej, weekendowej sesji. Myślę jak pogodzić to z obecnym fbw. Pon: fbw siła (1-4) (MC, drążek, WL, push Press) Śr: fbw hiper (8) Pt: fbw coś pomiędzy (6 powt. Siady, drążek, WL z pauza, kettle, akcesoria) Sob: elementy dwuboju Dodatkowo 2 razy w tyg w któreś z pozostalych dni basen średnia intensywność 30-50 min. Treningi w tygodniu 16-18, później duża kolacja, wysypiam się; w sobotę najchętniej szedlbym przed śniadaniem. Z jednej strony po siadach trochę za wcześnie, z drugiej w niedzielę dzień przed martwym, na który obecnie priorytet. PS #redukcja here Jestem ciekawy waszych opinii.
@nynomat: echh, z autopsji powiem ci, że sie nie uda bez trenera albo kogoś kto dobrze umie
ale wiem, że mnie nie posłuchasz. polecałbym zmienić zakresy powtórzeń, żeby były większe (siła 2-5, hybryda 6-8, hyper 9-12) z powodu łatwiejszego progresu.
a poza tym to rób elementy podrzutu na każdym treningu. highpull, power clean, fronty katuj. wyrób sobie mobilnośc, bo się przyda
@dzibril zakresy zmniejszyłem pod redu, planuję zwiększyć w sposób podobny do zaproponowanego, gdy wrócę chociaż na zapotrzebowanie. Wiem że rozsądnie byłoby dodawać te elementy do treningów, po prostu mam w sobotę rano dużo czasu i chciałem spróbować czegoś nowego, pójść się pobawić. Na sesjach w tygodniu staram się sprawnie robić to, co mam obcykane. Znając życie Cię nie posłucham, naogladam się instruktaży i w sobotę rano pójdę próbować:)
Pon: fbw siła (1-4) (MC, drążek, WL, push Press)
Śr: fbw hiper (8)
Pt: fbw coś pomiędzy (6 powt. Siady, drążek, WL z pauza, kettle, akcesoria)
Sob: elementy dwuboju
Dodatkowo 2 razy w tyg w któreś z pozostalych dni basen średnia intensywność 30-50 min.
Treningi w tygodniu 16-18, później duża kolacja, wysypiam się; w sobotę najchętniej szedlbym przed śniadaniem. Z jednej strony po siadach trochę za wcześnie, z drugiej w niedzielę dzień przed martwym, na który obecnie priorytet.
PS #redukcja here
Jestem ciekawy waszych opinii.
ale wiem, że mnie nie posłuchasz. polecałbym zmienić zakresy powtórzeń, żeby były większe (siła 2-5, hybryda 6-8, hyper 9-12) z powodu łatwiejszego progresu.
a poza tym to rób elementy podrzutu na każdym treningu. highpull, power clean, fronty katuj. wyrób sobie mobilnośc, bo się przyda
Znając życie Cię nie posłucham, naogladam się instruktaży i w sobotę rano pójdę próbować:)