Wpis z mikrobloga

@13czarnychkotow: ja mam dwa koty - właśnie dodałem zdjęcia. Powiem szczerze, że nie widzę problemów. Jednego kota miałem przez dwa lata, a potem doszedł pomysł kupna drugiego. Nawet się nie zastanawiałem. Poszedłem i kupiłem. Nie widzę różnic oprócz tego oczywiście, że trzeba więcej sprzątać czy kupować trochę więcej jedzenia.

Ja popełniłem błąd, bo nie uczyłem od początku podstawowych rzeczy jak np.: drapanie, wiec troszkę rzeczy mam zniszczonych (nie jakoś mocno,
  • Odpowiedz
@13czarnychkotow: im wiecej kotow tym lepiej, w domu rodzinnym mam 5 ;) Każdy o innym charakterze, każdy w innym wieku. Ogólnie przez mój dom przewinęło się kilkadziesiąt kotów, bo z rodziną współpracujemy z miejscowym oddziałem OTOZ Animals i zajmowaliśmy się kotami, które potrzebowały pomocy i tymczasowego domu.

Sprawy do przemyślenia - jeżeli Twój obecny kot jest już dorosły, to może być zazdrosny o drugiego. Może już mieć ustabilizowaną własną przestrzeń,
  • Odpowiedz
@kontra: To są koty wychodzące, czy raczej tylko w domu? Ile Twoi rodzice muszą na karmę wydawać :o Chociaż słyszałam, że taniej jest samemu robić i też o tym myślę.

Kotek ma dopiero trochę ponad pół roku, więc jeszcze chce się bawić non stop i raczej powinien się ucieszyć z kompana, ale trochę się cykam że jednak nie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Mam czystego Syberyjczyka i
  • Odpowiedz
@13czarnychkotow: trzy wychodzące, dwa wpół wychodzące, czyt. wychodzą, ale z opieką, a nie samodzielnie :P

Jak rasa no to luz, pewnie faktycznie lepiej mu dobrać rasowego kolegę. Mi się też podobają np. maine coony, syberyjczyki też są śliczne, ale po prostu przy tej ilości kotów, z jakimi miałem do czynienia, nauczyłem się, że jak kot ma fajny charakter, to potrafi Cię owinąć wokół palca (wokół łapki?) niezależnie od wszystkiego, nie
  • Odpowiedz
@13czarnychkotow: 3 koty. Wady to oczywiście większy bałagan jaki robią - więcej sierści, błota które przynoszą. Więcej jedzą. Jeden drugiego odgania od miski, przegania z pokoju lub wręcz terroryzuje. Czasem zdarzy sie że się podrapią mocniej.
  • Odpowiedz