Wpis z mikrobloga

Dzisiaj nadszedł ten piękny dzień, w którym z radością zadzwonię do czynszojada i oznajmię, że Zgredek jest wolny i nie potrzebuje już od niego wynajmu.

Ciekawi mnie jego reakcja… Przez cały czas regularnie podnosił opłaty, a teraz sam będzie musiał odświeżyć mieszkanie i znaleźć nowego nieszczęśnika, który zechce wspinać się codziennie na czwarte piętro bez windy.

#nieruchomosci #wynajem
  • 89
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 597
@yrrotnuu: Nic mu nie będzie a prawdopodobnie weźmie nawet więcej od nowego lokatora niż od Ciebie.
Ja nawet bym się ucieszył gdyby niektórzy moi lokatorzy mi podziękowali bo tak to trzymam ich z lenistwa delikatnie podnosząc kwotę wynajmu. Gdybym miał szukać nowych to znalazłbym z nawet 30% wyższą kwotą.
  • Odpowiedz
  • 0
@resdf mam cichą nadzieję, że jest tak jak mówisz. Nie sprecyzowaliśmy warunków rezygnacji w umowie, a jeszcze kilka miesięcy zostało. W jaki sposób najlepiej wynegocjować zamknięcie? Dać mu 2 miesiące z góry i oddać klucze?
  • Odpowiedz
Nic mu nie będzie a prawdopodobnie weźmie nawet więcej od nowego lokatora niż od Ciebie.

Ja nawet bym się ucieszył gdyby niektórzy moi lokatorzy mi podziękowali bo tak to trzymam ich z lenistwa delikatnie podnosząc kwotę wynajmu. Gdybym miał szukać nowych to znalazłbym z nawet 30% wyższą kwotą.

@resdf: znalazłbyś albo i nie, wystarczy, że miesiąc byś szukał to byś był stratny pomimo tych swoich podwyżek XD
  • Odpowiedz
@yrrotnuu: Ja mam z najemcami taki układ - jak chcą zakończyć umowę przed czasem to mówię spoko, ale znajdźcie kogoś na swoje miejsce. Ja nie mam czasu szukać najemców, wy jesteście na miejscu, łatwiej wam to ogarnąć.

Do tej pory działa idealnie.
  • Odpowiedz
wystarczy, że miesiąc byś szukał to byś był stratny

@Wielka-Polska-Betonowa: lepiej szukac dluzej niz potem miec problemu z wywaleniem lokatora. Jedyny powod dlaczego nie wystawilem wszystkich mieszkan na wynajem, niektorych mi szkoda
  • Odpowiedz
Nic mu nie będzie a prawdopodobnie weźmie nawet więcej od nowego lokatora niż od Ciebie.

@resdf: No zapewne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@yrrotnuu: jak was tak czytam, to widzę, że swego czasu trafiłem na złotych ludzi którzy wynajęli mieszkanie i przez 3 lata nie podnieśli nawet pół opłaty. A początki były nieciekawe:
Nerwowa kobieta strasznie - (się potem okazało że przez ciążę XD )
Dziwny układ z opłatami których się nie dało przepisać (ciepło i woda) - Pani nie chciała spisywać tego, tylko lecieliśmy po zaliczkach i jak była dopłata to dopłacaliśmy
  • Odpowiedz
@Wielka-Polska-Betonowa:

znalazłbyś albo i nie, wystarczy, że miesiąc byś szukał to byś był stratny pomimo tych swoich podwyżek XD

Landlordy i tak będą zaklinać rzeczywistość, że oni wolą trzymać puste i dopłacać niż taniej wynająć, bo im jeszcze ktoś płacić przestanie, bo jak najemca nie chce przepłacać za mieszkanie to na pewno go nie stać na wynajem, a nie po prostu nie jest frajerem którego szukają xD Stara śpiewka, a
  • Odpowiedz
Gdybym miał szukać nowych to znalazłbym z nawet 30% wyższą kwotą.

@resdf: znam przypadki gdzie zainteresowany sam zaproponował kwotę wyższą niż w ogłoszeniu- chyba mieli dosyć szukania i rozmów z januszamiwynajmu.
  • Odpowiedz