Wpis z mikrobloga

Mirki, zaczynam właśnie przygodę z #ingress

Widzę, że w mojej okolicy jest BARDZO mocna przewaga zielonych.

Doradźcie, czy więcej frajdy będę miał przyłączając się do większości, czy do opozycji?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RandomowyMirek: stanowczo lepiej gra się w opozycji, ale pojawia się problem z kim grać - przy przewadze zielonych oni nic nie mogą robić, bo nie mają przeciwko komu grać, ale Ty jako niebieski nie będziesz za bardzo miał z kim się bawić. Jeśli jednej frakcji jest po prostu mniej to wiadomo, że do niej trzeba dołączyć, ale gdy nie ma tam praktycznie nikogo - masz problem.
  • Odpowiedz
@RandomowyMirek: ps. nie słuchaj ludzi wygadujących że jakaś strona jest fajniejsza, niektórym za mocno ta gra weszła :D Fajni są ci ludzie, którzy są fajni, dopóki nie poznasz tych ze swojej okolicy to się nie dowiesz.
  • Odpowiedz
@RandomowyMirek: Zależy co rozumiesz przez "okolicę", jeśli to tylko dzielnica, a miasto wygląda na bardziej wyrównane to raczej nie ma się co zastanawiać, a jeśli jest to mniejsza miejscowość i brak Twoich przyszłych kolegów w promieniu 50 km, to możesz się szybko zrazić i nigdy nikogo nie spotkać

A czasem przewaga na pierwszy rzut oka niekoniecznie oznacza przewagę, znam sytuację niebieskiego, który poszedł do frakcji która przegrywa u niego pod
  • Odpowiedz
@RandomowyMirek hek! Witaj w nowej rzeczywistości. ;-) Akurat w tym przypadku pasuje mi napisać wybierz opozycję, ponieważ sam jestem niebieski. Aczkolwiek kierowałem się lata temu przy wyborze tylko tym, że Resistance / Ruch Oporu zdecydowanie bardziej wpasowuje się we mnie. No jednak niebieski kolor w grze wygląda o wiele lepiej od zielonego. ;-) A grając poznasz i tak dwie strony. Ufam tylko, że u Ciebie jest zdrowa atmosfera międzyfrakcyjna. Jakie okolice
  • Odpowiedz
  • 0
@RandomowyMirek jak jest BARDZO mocna przewaga frakcji przeciwnej to będziesz dostawał non stop w dupę i zabije to u ciebie cała przyjemność z gry (zero satysfakcji bo nie można wygrać)… tak to niestety wyglądało u mnie, też wybrałem mniejszą mniejszość, po dwóch latach dostawania w dupę przestałem grać. Frakcja przeciwna okazała się bardzo dobrze zorganizowana, z dużo większą chęcią do grania, a co za tym szło - z dużo większymi sukcesami
  • Odpowiedz
@RandomowyMirek: Jak cała okolica jest zielona i też wybierzesz ten kolor - nie będziesz miał praktycznie jak zdobywać expa. Będziesz musiał jeździć w inne rejony gdzie są wolne/niebieskie portale.
Jak wybierzesz niebieskich a nikogo z nich nie ma w Twoich okolicach / są sami silni zieloni - na początku będziesz miał problem z odbiciem czegokolwiek jeśli są mocno obstawione portale.

¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz