#film #blackpanther Naprawdę ten film taki dobry? Aktorki wstawiaja sobie zdjecia na insta jaki ten film przełomowy i walczy z white supremacy, aż rzygam tęczą.
@Irritum: troszkę przykre bo ja wiem, że kolonializm spowodował masowy głód w Afryce, niewolnictwo, właściwie to głównie zło. Ale bez niego po prostu by mieszkali w chatkach z gówna nadal. Ale czy nie tak lepiej niż to co zrobiliśmy tam jako europejczycy? Trudno mi powiedzieć. Książki takie jak jądro ciemności choćby o tym nie w dosłowny sposób opowiadają, i ja uważam, że głównym powodem tego co dziś dzieje się z
@Croudflup: To czemu czarni nie skolonizowali Europy i świata? Mieli tyle samo czasu jak nie więcej bo podobno ludzie wywodzą się z Afryki? Mogli się rozwinąć i podbić nas... ale ich myślenie nie wykracza poza lepianki z gównem i leżenie pod palmą
Jakie są wasze najbardziej znienawidzone perfumy? U mnie: Erba Pura, Versace yellow diamond i miejsce honorowe otrzyma the office od jeremiasza #perfumy
#film #blackpanther Naprawdę ten film taki dobry? Aktorki wstawiaja sobie zdjecia na insta jaki ten film przełomowy i walczy z white supremacy, aż rzygam tęczą.
Komentarz usunięty przez autora
Ale czy nie tak lepiej niż to co zrobiliśmy tam jako europejczycy? Trudno mi powiedzieć. Książki takie jak jądro ciemności choćby o tym nie w dosłowny sposób opowiadają, i ja uważam, że głównym powodem tego co dziś dzieje się z