Wpis z mikrobloga

Proszę. Dzisiejsze

https://examine.com/nutrition/low-fat-vs-low-carb-for-weight-loss/

When it comes to weight loss, neither a low-fat diet nor a low-carb diet is inherently superior.

Neither insulin production nor a person’s genetics has any notable effect on weight-loss success or failure.

Choose an eating style that fits your food preferences, health goals, lifestyle. Most importantly, choose an eating style you can sustain.

There is no “best diet”. Both low-fat and low-carb diets can work for weight loss; the healthy diet that will work for you is the one you can stick to.

#silownia #mikrokoksy #dieta #odchudzanie
  • 9
@berti:
Ty tak na powaznie??

by month 3, the low-fat group was already consuming an average of 42 g of fat per day, whereas the low-carb group was consuming an average of 96.6 g of carbs per day.

Dlaczego w HC zmniejszono ilosc Ww? Mogli zwiekszyc, aby udowidnic,ze ograniczenie substratu Ww nie ma wplywu na x y z
Dlaczego na HC zwiekszono ilisc blonnika.Mogli zmniejszyc, aby udowodnic, ze ograniczenie substratu Ww
@NooB1980: co na poważnie? wrzuciłem tylko link. nie jestem autorem :)

wniosek z tego może być taki, że LC i LF jako diety restrykcyjne nie mają sensu bo i tak ich nie utrzymasz. a to i tak nie ma znaczenia bo kalorie :)
@berti: Ze sie nie znasz, wiec twoje wnioski obarczone sa grzechem pierworodnym. :D ;) Tak jak "naukowcow" z linku ktory wrzuciles. Teraz promuje sie DWw, taka moda... wali sie hamulcowych AMPK, ogranicza Ww, wali sie wuchte blonnika, poleca sie slabo przyswajalne oleje jako zrodlo T, wali T3, male dawki steroidow, aby udowodnic skutecznosc pseudo diet Ww... :D
Jednak kolejne badania sa potrzebne,aby $$$$ sie zgadzaly :) A ludzie dalej chodza skolowani
@NooB1980 ale na czym się nie znam? Na tym że w moim przypadku dieta której nie utrzymałem nie dała efektu? Co potwierdziło zresztą badanie że ludzie nie są skłonni do utrzymania restrykcji.

Jakie moje wnioski? Nic co napisałem nie było moim wnioskiem.

Gdzie cokolwiek o waleniu T3 I środkach steroidowych. Weź zejdź trochę na ziemię bo mogę się domyślać o co Ci chodzi ale nijak się to ma do tego co wrzuciłem
@berti: można tej stronie ufać w zakresie wniosków z badań różnych substancji? Przykładowo pokazuje silny wpływ substancji x na dany parametr y i po lewej stronie jest wiarygodnosc badania wysoka ale linkują powiedzmy do 2 badań gdzie łącznie zbadano kilkadziesiąt osób.
@1marcin1 nie znam lepszej strony, która zbierałaby i porządkowała informacje w ten sposób.
Jeśli jest mało badań i wszystkie dają podobny efekt to znaczy że zgodność jest wysoka. Ale trzeba brać pod uwagę, że badań może być mało. To nigdy nie jest czarne na białym.