Wpis z mikrobloga

Wtf XD zadzwoniła do mnie policja bym przyjechał na komisariat w sprawie kupowania klucza do Fify 15 na Allegro w 2014 roku XD #gry
Ktoś kogoś okradł i szukają świadków? Ale czemu po 4 latach XD #allegro
  • 102
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@malinowydzem przyjechał dzielnicowy, zapytał mnie czy kupowałem jakieś gry na allegro 4 lata temu, ja mówię że być tak ale nie pamiętam co. Sprawdziłem szybko historię na allegro ale to zbyt duży okres czasu, nawet Pan Bagietmajster potwierdził że sam sprawdzał no i nie ma. Na komendzie napisał że kupywalem ale nie wiem co gdzie i jak, bo nawet nie mam możliwości sprawdzenia. Z tego co wiem kilka osób w mieście
  • Odpowiedz
@Oskarek89: również otrzymałem takie wezwanie, obsrałem zbroje bo myślałem że kogoś okradłem nieświadomie, okazało się że kupiłem 5 kluczy od jakiegoś gościa do skrzynek w CS:GO, dzielnicowego jeszcze nie było ale ma przyjść, prokuratura w Kielcach to prowadzi...
  • Odpowiedz
@Oskarek89: Wszystko, całą procedurę oraz to, jak to wygląda i kto to prowadzi opisałem tutaj: https://www.wykop.pl/wpis/29270729/jak-bardzo-mam-p--------e-prawo-pytanie/

Byłem, przerabiam to któryś raz już. Nie masz się kompletnie czym przejmować. Policjant daje Ci oświadczenie o Twoich prawach i mówi standardowo, że nie musisz odpowiadać na pytania, które mogą Cię narazić. Potem podpisujesz, że akceptujesz i znasz swoje prawa. Policjant uzupełnia dane w kompie i przystępuje do czytania tych samych za każdym razem
  • Odpowiedz
@Oskarek89: Byłem w zeszłym tygodniu na komendzie. Klucz kupiony w 2015 na allegro od KupGraj, od roku nic już nie sprzedają. Mieli jakieś 20 pytań, co kupiłem, kiedy, za ile, co było napisane na aukcji, nr aukcji, czy klucz działał i czy nadal działa, czy miałem pewność że kupuje oryginał itd. Na przesłuchanie od razu wydrukowałem im wszystkie maile od kupna do otrzymania klucza i wygląd aukcji z archiwum allegro,
  • Odpowiedz
@Oskarek89 z wowem to samo. Klucze kupowane z kradzionych kart

@Shishu: Dokładnie. Ja byłem ofiarą tego procederu jak mi zrobiono włam na konto PSN z podpiętą kartą a złodziej kupił sobie 2x PES i 2x FIFA, ja byłem 800zł w plecy. Na szczęście support Sony ogarnął sprawę jak trzeba i trzy dni później miałem pieniądze z powrotem na koncie.
  • Odpowiedz
@Oskarek89: tez bylem na przesluchanie o kluch do diablo 3 kupiony w 2015. sprawa dotyczy jakiegos goscia z krakowa. i tak jak pisali inni pytania o to czy kupiles, czy pamietasz nick goscia, numer aukcji, jak placiles, czy sprawdzales czy klucz jest legalny, ile kosztowal, czy w aukcji bylo napisane ze jest to oryginal, czy androidy snia o owcach. W samym lublinie do przesluchania kilkaset osob. Przesluchanie trwa kilka minut.
  • Odpowiedz
  • 0
@Oskarek89 też tak miałem, ale po przekazaniu że nie zostałem oszukany i ze nie miałbym możliwości się stawić w rodzinnym mieście to olali sprawę :D
  • Odpowiedz