Wpis z mikrobloga

Wtf XD zadzwoniła do mnie policja bym przyjechał na komisariat w sprawie kupowania klucza do Fify 15 na Allegro w 2014 roku XD #gry
Ktoś kogoś okradł i szukają świadków? Ale czemu po 4 latach XD #allegro
  • 102
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jakoś w 2012/13 zarobiłem na pewnej stronce dość spory hajs. Później się okazało, że wszystko było nie do końca okej i się zwinęli. w 2015/16 latach przyjechała do mnie policja spisać zeznania i od tamtej pory cisza.
  • Odpowiedz
@Oskarek89: ja dzis bylem na przesluchaniu.
Zakup klucza cs:go z 2014r.
Gość o niku KupGraj zarejestrowany na seszelach :D
Napisz do allegro z prosba o historie z danego roku - podesla w ciagu paru h. Pozniej masz na allegro opcje przypomnienia danych kontrahenta na podstawie jego nazwy i numeru aukcji. Przydalo sie do przesluchania :)
  • Odpowiedz
@Oskarek89: mój kumpel również dostał taki telefon (wczoraj) dotyczyło klucza Windows zakupionego na allegro.

Nie masz co się martwić, jako kupujący nie jesteś winien że sprzedawca Cię oszukał
  • Odpowiedz
@Oskarek89: Byłem chyba 4 lata temu w takiej sprawie. Jak do domu przyszło wezwanie to matka myślała, że narobiłem jakichś przekrętów w internecie i mnie teraz policja ściga (byłem jeszcze niepełnoletni). Potem na komendzie spędziłem może z 15 minut, pytania o to co kupiłem, od kogo, na jaki numer przelałem pieniądze, kto w domu korzysta z komputera i internetu, czy często zamawiam coś przez internet.

Wtedy policjant mówił, że mają
  • Odpowiedz
  • 0
@Oskarek89 @arcn @Viro @PrezeeS7 U mnie to samo. Byłem w zeszłym tygodniu O kody steam'a Fallout 3 i Fallout new Vegas kupione na allegro Pytali czy był kontakt ze sprzedawcą Czy miałem świadomość że klucze mogą być nieoryginalne Czy sprawdzałem oryginalność kluczy
Klucze kupowane w 2015
  • Odpowiedz
  • 0
@Oskarek89 ja byłem kiedyś wezwany w sprawie sukni ślubnych sprzedawanych na allegro. Jakiś typ brał kasę a nie wysyłał. Miał takie samo imię i nazwisko jak ja, ale podał fake'owy adres i sprawdzali wszystkich w kraju xDDD
  • Odpowiedz
@Oskarek89 no to przebij to: na początku lutego 2018 zostałem wezwany jako świadek celem złożenia wyjaśnień w sprawie sprzedaży nawigacji GPS na Allegro, sprzedającym byłem ja. Aukcja ze... stycznia 2011 roku. Na miejscu się okazało, że trafiłem nie w charakterze świadka, tylko jednak podejrzanego. Dostarczyłem wydruk aukcji sprzed 7 lat, gdzie było wyraźnie napisane, że do nawigacji dołączam wyłącznie oryginalne oprogramowanie producenta urządzenia, ale wygląda na to że kupujący wygrał sobie
  • Odpowiedz
@Oskarek89: Smiechy chichy, mam identyczną sytuacje podkomisarz dziura w dupie powiedział żebym przyjechał a potem zadzwonił, że jednak nie bo nie maja pełnej dokumentacji i tak od 2 miesięcy czekam na info ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz