Aktywne Wpisy
Smasher69 +1
A co gdybym kupił w żabce kondomy? Taka julka tam jest na kasie.
#przegryw
#przegryw
Odszedł ode mnie ostatnio programista z zespołu (scrum master here). Jak motywujecie swoich pracowników, aby byli wydajni i lojalni? Rotacje nie są w porządku..my skoczków nie potrzebujemy
#pracait #pracbaza #praca #korpo #korposwiat #programowanie #programista15k #kiciochpyta
#pracait #pracbaza #praca #korpo #korposwiat #programowanie #programista15k #kiciochpyta
Źródła: http://www.sfkp.pl/ https://www.termedia.pl/mz/Aptekarz-nie-sprzeda-prezerwatywy-,27760.html
#bekazpodludzi #patologiazewsi #bekazkatoli #wiara #chrzescijanstwo #katolicyzm #ciemnesredniowiecze #farmacja #klauzulasumienia
Komentarz usunięty przez autora
Oczywiście, w aptece nam nikt nie sprzeda, zasłaniając się klauzulą sumienia.
Szczerze, śmiałbym się mocno, gdyby czekała nas prohibicja kondomowa... "Macie, co chcieliście".
@xandra: chyba zbyt mądrze dla ciebie piszę, bo cytaty do których się odnoszę olewasz, kontekst pomijasz, właściwie trochę jak ta dziennikarka w debacie z Petersonem.
Idąc dalej tą twoją pokrętną logiką, w knajpie wege niby też można przyjść i na złość sprzedawcy
a stacja benzynowa nie sprzedaje wędliny! Czy oni chcą, żebyśmy zostali weganami?
Komentarz usunięty przez autora
@alh3: Chyba dawno na stacji nie byłeś, zdziwiłbyś się co tam można kupić ;)
@xandra: po raz kolejny pokazujesz swoją dojrzałość, nie zawiodłem się ( ͡º ͜ʖ͡º)
@xandra: wystarczy nie cudzołożyć. Zachowując wstrzemięźliwość seksualną poza związkiem małżeńskim (zakładając, że małżonek/ka jest zdrowy) ma się 100% pewność, że nie zarazi się niczym przenoszonym drogą płciową.
Problem solved.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeżeli literalnie każdy będzie mógł to robić to niech wprowadzają nawet możliwość powołania się na klauzulę sumienia jeżeli chodzi o sprzedaż czopków z paracetamolem. Mam to, nomen omen, gdzieś.
Jeżeli jednakże chcą regulacji tego rynku? No to cóż - "nadżewo".
Prawda jest taka, ze takich fanatycznych farmaceutów jest garska - tyle samo co w każdym innym zawodzie. Cała sprawa to robienie z igły widły bo wiekszość farmaceutów i techników ma w nosie jakąś klauzulę sumienia czy inne dyrdymały. Chcą sobie pójśc do pracy, wykonać swój obowiązek i wrócić do domu.
Moje rozwiązanie? Odbierać prawa
Trochę racji w tym jest, ale Macierewicz też miał nie być ministrem obrony narodowej ;)
Jak rozumiem, po cenach "preferencyjnych"? "Wicie, rozumicie, teraz ciynżko o towar"? :D
Ogólnie sama klauzula sumienia jest czymś, co
@genesis2303: Gdyby katole nie #!$%@? sie w zycie innych ludzi, to nikt by nie reagowal w ten sposob. A tak to masz akcje i reakcje, nakrecanie wspolnej wrogosci (gdzie oczywiscie strona katywnie powodujaca konflikt jest katotaliban).