Aktywne Wpisy
dorszcz +591
Ostatnio widzialem jak wlasicicele knajp w wawie plakai na forum, ze ludzie dziaduja bo nie biora przystawek tylko jedno glowne danie i czesc.
A potem taki orzel z drugim uklada menu i za pokrojnego pomidora chce 41zl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gastrowarszawa #gastronomia #warszawa
A potem taki orzel z drugim uklada menu i za pokrojnego pomidora chce 41zl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gastrowarszawa #gastronomia #warszawa
Alzena +2
Pytanie do osób które rzuciły palenie BEZ WSPOMAGACZY - jakie mieliście najbardziej dokuczliwe objawy? Chce rzucić z dnia na dzień, bez żadnych wspomagających gum/tabletek/plastrow. Czy to jest bezpieczne? Wiem że palenie jest bardziej szkodliwe niż odstawienie, to oczywiste, ale obawiam się trochę że bez wspomagaczy sobie nie poradzę. #zdrowie #kiciochpyta #p-------y
Po jakimś tygodniu takiej kuracji nagle odzyskałem siły i przeszło zmęczenie. Zrobiłem masę rzeczy w domu i dużo lepiej się czuje. Polecam każdemu spróbować, ale nie z apteki, bo trzeba było by łykać z 10-15 tabletek dziennie.
Kupiłem 1kg chlorku magnezu sześciowodnego za 10zł w Aptece.
Do 1L ciepłej wody dodaje 42g chlorku magnezu, solidnie mieszam. I teraz z tej mikstury dziennie wypijam 200ml, czyli około 1000mg jonów magnezu. Oczywiście nie na raz i nie bez rozbełtania z czymś. U mnie jest tak że codziennie robię dzbanek herbaty 1800ml, do tego dolewam 200ml tej mikstury. I tak piję przez cały dzień, magnez dużo lepiej się wchłania po przyjęciu małych dawek do 100-120mg na raz.
#magnez #suplementy #zdrowie #choroby #medycyna #pomoc #lekarz #leki #doktorgoogle #potas #jony
Jak sie czujesz po prawie 3 miesiacach?
Czy nie ma jakichs efektow ubocznych po dlugotrwalym przyjmowaniu chlorku magnezu? Sa jakies przeciwwskazania?
Czy ten magnez http://allegro.pl/chlorek-magnezu-jakosc-farmaceutyczna-czda-1150gr-i7162383204.html bedzie dobry?
Potas kupujesz w aptece w formie tabletek czy tez w formie jakiegos kilogramowego worka? ;p
http://allegro.pl/chlorek-potasu-farmaceutyczny-czysty-24h-1000g-1kg-i7184306799.html
Są też opakowania po
Magnez jest bezpieczny tak więc polecam od niego zacząć.