Wpis z mikrobloga

Wykupiłam swoje pierwsze OC w Uniqa. Teraz się zastanawiam jak wygląda procedura czy też zachowanie się w przypadku kolizji/awarii. Według ich strony można zgłosić szkodę telefonicznie do piątku do 19:00 a w soboty do 16:00. Mam pakiet Assistance Wariant Komfort Extra - holowanie bodaj do 200 km w Polsce, pomoc z rozładowanym akumulatorem, uszkodzona opona, takie tam. I jak coś mi się stanie w nocy to jak ja mam do nich zgłosić by załatwili np. tą lawetę?

#ubezpieczenia #oc #samochody
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xtsdmod: @rdy: Mam w ręku umowę:

Contact center Uniqa tel. nr .....
Jeśli potrzebujesz pomocy skorzystaj z naszej infolinii od poniedziałku do piątku (8-19) oraz w soboty (8-16)
  • Odpowiedz
@foxyroxy: Assistance i pomoc w drodze działa 24/7. Zgłaszanie szkód o którym wspominasz nie dotyczy pomocy na miejscu zdarzenia ale formalnego zgłoszenia np. likwidacji szkody z AC, szkody z OC sprawcy, szkody zalania sąsiada itd.
  • Odpowiedz
@foxyroxy: jeśli ktoś wali ciebie => oceniasz stopień stłuczki/kolizji/wypadku => jeśli dostałeś mocno dzwonisz po pogotowie i policję i robisz prześwietlenia w szpitalu, często wychodzą jakieś skoliozy od siedzenia na nocnej na wykopie, walczysz o odszkodowani || jeśli dostałeś lekko, wyciągasz ze schowka wydrukowany dokument zgłoszenia kolizji, wypełniacie go razem 2 kopie, podpisujecie, robisz zdjęcia na wszelki wypadek => dzwonisz po lawetę, jedziesz do domu. Jeśli to ty walnąłeś, przepraszasz,
  • Odpowiedz