Aktywne Wpisy

mleko3-2procent +657
W akcie oskarżenia jakie usłyszał Matecki ws. fikcyjnego zatrudnienia w Centrum Informacyjnym Lasów Państwowych czytamy, że w ciągu 31 mc. pracy, był w niej widziany 5 razy, logował się 8 razy, pobierał comiesięczną pensję, łącznie ponad 320 tys. zł. + nagrody, wziął dofinansowanie na zakup okularów i uwaga! - ekwiwalent za niewykorzystany urlop.
Z zeznań świadków wynika, że Matecki nic nie robił, nie pracował, nie przedstawiał wymaganych rapotów z prac jakie wykonywał,
Z zeznań świadków wynika, że Matecki nic nie robił, nie pracował, nie przedstawiał wymaganych rapotów z prac jakie wykonywał,
źródło: 1000014183
Pobierz
cichyyx +8

@maershal
źródło: comment_NY5Q02SCo9RZ8OPOplMlWLiqnIaH3DJ1.jpg
PobierzUstawa o języku polskim z dnia 7 października 1999
"Obcojęzyczne opisy towarów i usług oraz obcojęzyczne oferty i reklamy wprowadzane do obrotu prawnego muszą jednocześnie mieć polską wersję językową."
@lacroix_
Przez jakiś czas myślałem, że są one tak zrobione, bo ludzie mają jakieś opory żeby usiąść obok kogoś innego. I nawet wydawało mi się to sensowne. Dopóki nie pojawiłem się na dworcu w godzinach szczytu. Siądzie najwyżej 10 osób, gdzie przy normalnym wykonaniu tych krzeseł usiadłoby drugie tyle.
Też kiedyś myślałem, że kogoś p----------o z tymi siedziskami, ale poczytajcie sobie o defensive design ;) W NY i innych większych miastach nie robi się już np. wygodnych ławek, żeby ludzie (a mówiąc konkretniej żule) na nich nie zalegali. Te krzesło-ławki mają być po to, żeby sobie przysiąść i poczekać a nie zalegać tam na noc, albo spać jak żule. Jeśli checie sobie przysiąść na dłużej
@GRBAS: racja, w dwóch językach.
W ustawie chodzi o to by reklama na szyldzie, bilbordzie była
źródło: comment_wxUk51FI5t1Drqe7zRAcPyYVN65JBqS7.jpg
Pobierzźródło: comment_BpWJS6OPuvWrIQmJcLNGTk9b9PUVJM7G.jpg
Pobierz