#programowanie #ai #sztucznainteligencja #machinelearning Mirki, jak zacząć z tematem AI/ML? Jakieś kursy/eBooki dla kompletnego laika? Umiem into programowanie, znam Pythona (nie powiem żebym był ekspertem ale nie jestem zielony, po prostu koduje w innych językach). Nie licze nawet na materiały po polsku, ale nie mam pojęcia od czego zacząć w ogole.
@sheme: Mam ten ebook, dłubię w nim ale to wszystko tam wydaje mi się strasznie skomplikowane, nie wiem czy nie potrzebuję na początek czegoś jeszcze prostszego. Może to kwestia tego ze jestem dość cienki z maty i o wielu rzeczach o których tam pisza nie mam zielonego pojęcia.
A tak serio to andrew ng miał bardzo popularny kurs, możesz przerobić. Przede wszystkim spróbować swoich sił z kaggle.com a potem polecam śledzić /r/machinelearning i znaleźć inspiracje na własny projekt.
@lubie-kasztany: Ten notebook akurat nie jest zbyt zaawansowany jak już się trochę ogarnia, fakt że ładnie wszystko przedstawia równaniami w sposób matematyczny, ale było nie było na matematyce to wszystko się opiera. Jak chcesz coś lżejszego to całkiem ciekawe, darmowe, ale trywialne kursy z AI i ML znajdziesz na udacity. Trochę o sieciach, o różnych algorytmach ML, AI, jeśli to Cie kręci to powinieneś się zainteresować. Poprowadzone w taki trochę
Komentarz usunięty przez autora
A tak serio to andrew ng miał bardzo popularny kurs, możesz przerobić. Przede wszystkim spróbować swoich sił z kaggle.com a potem polecam śledzić /r/machinelearning i znaleźć inspiracje na własny projekt.
Jak chcesz coś lżejszego to całkiem ciekawe, darmowe, ale trywialne kursy z AI i ML znajdziesz na udacity.
Trochę o sieciach, o różnych algorytmach ML, AI, jeśli to Cie kręci to powinieneś się zainteresować.
Poprowadzone w taki trochę
https://www.youtube.com/playlist?list=PLAwxTw4SYaPkQXg8TkVdIvYv4HfLG7SiH
maja lopatologicznie wyjasnione (kilkaset krotkich filmikow na yt).