Wpis z mikrobloga

G2A rucha ludzi (to każdy wie). Kupiłem u nich dodatki do Cities Skylines (byłęm głupi, jednak wcześniej wszystko było ok). 3 dodatki polecane przez wykopków. Po miesiącu jeden klucz mi Steam zablokował (pewnie kradziony). Teraz tak jeżeli kupujesz bez konta u nich to zapomnij o jakiejkolwiek rekompensacie. Założenie u nich konta to była masakra. Czasami wydawało mi się, że specjalnie walą błędami, byle tego konta nie założyć. No ale udało się i teraz sprawa wygląda tak. Jeżeli kupiłeś coś na ich platformie bez założonego konta i przypisanego do tego konta numeru zamówienia, to nie zdziałasz nic. Ponieważ nie możesz założyć sporu ze sprzedającym. Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło, żeby Steam zablokował serial kupiony na G2A. Więcej nie kupię tam. Już wolę przepłacić na Steam, lub GOG niż dawać zarabiać złodziejom. Nie mówię tu o firmie tylko ludziach którzy sprzedają oszukańcze seriale na tej platformie. Druga sprawa jest taka, że ta platforma utrudnia dochodzenia praw konsumenta, ludziom bez konta. To jest tak po prawdzie dyskryminacja konsumenta i to nie są heheszki. Kupiłem zapłaciłem powinienem być traktowany tak samo jak ktoś kto ma konto. To tak jakbym w sklepie był pierwszy raz i kasjer ma na mnie w------e, bo przyszedł stały klient który ma u nich kartę lojalnościową. Gdzie jest UOKiK?
#g2a, #oszukujo #dyskryminacja #obslugaklienta
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie mówię tu o firmie tylko ludziach którzy sprzedają oszukańcze seriale na tej platformie. Druga sprawa jest taka, że ta platforma utrudnia dochodzenia praw konsumenta, ludziom bez konta.

@Acesello: Prawda jest taka, że ta firma powstała specjalnie dla złodziejów.
  • Odpowiedz
Witaj Acesello,

Dzięki za wpis i przykro mi z powodu wszelkich niedogodności związanych z naszą stroną! Jeśli chodzi o kupowanie bez konta to sprawa wygląda następująco: każdy zakup przez użytkownika bez założonego wcześniej konta tworzy je automatycznie, loginem jest adres email który wprowadzasz przy potwierdzeniu zakupy. Wystarczy, że użyjesz adresu email jako loginu i przycisku do resetowania hasła aby móc się zalogować na swoje nowo utworzone konto. Następnie zgłoś sprawę do sprzedawcy
  • Odpowiedz