Wpis z mikrobloga

#bitcoin #kryptowaluty Kto by pomyślał że Bitcoin będzie kosztował 23000zł jeszcze 2 lata temu wszyscy pukali się w czoło że będzie po 2000zł. Ja osobiście jestem w wielkim szoku.
Nie mniej jednak - uważam że warto być bardzo ostrożnym przy takiej cenie. To domino kiedyś się wywróci. Kwestia czasu.
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tanio sam sobie dobierasz, a szybko jest - zależnie od ceny (lub gościa, z którym firma ma umowę).

@fervi: Zrób transakcję np. w ETH i zrób w BTC, który odbiorca dostanie przelew szybciej i taniej?
  • Odpowiedz
@lucash9: Zrobię w Steem, jeszcze taniej i szybciej. Tylko ETH to centralnie sterowany szit i tu pytanie. Czy warto inwestować w kryptowalutę centralnie sterowaną, w której ktoś powie "Vitalik dostał kataru" i mamy -120%? Wolę zacisnąć zęby i poczekać na Lightning network (który jest w fazie prób), który znacznie przyspieszy przelewy w BTC i spowoduje, że będą tańsze] niż mieć taniej i martwić się czy nie pierdzielnie z dnia na
  • Odpowiedz
@fervi nie p-----l mi tu swoich mongolskich teorii, dałem przykład pisząc np. Etc. Skoro jak sam twierdzisz są lepsze alternatywy do płatności, to znaczy że są lepsze do płatności. Nie mówiłem nic o inwestowaniu, choć i tu BTC prędzej czy później ustąpi miejsca lepszemu.
  • Odpowiedz
@lucash9: Napisałeś o ETH, ETC to inna kryptowaluta. Natomiast mówimy o projekcie o wiele większym, o wiele bardziej zdecentralizowanym, a jednak próbującym poradzić sobie z przeciwnościami. ETH prawdopodobnie zapadnie się pod swoim ciężarem.

Problem w tym, że wierzysz, że jest coś lepszego od BTC ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ogólnie nie ma (chyba nie ma) innego projektu, który chciałby być możliwie zdecentralizowany, niezależny od innych, demokratyczny i
  • Odpowiedz
@lucash9: Napisałeś o ETH, ETC to inna kryptowaluta.

Tak to literówka, która ma ogromne znaczenie, ale nadal nie rozumiesz. Wstaw tam nawet Ltc czy jak chciałeś steem. To nie jest kwestia tego w co kto wierzy, tylko fakty, a tu i teraz są lepsze alternatywy do rozliczzeń niż BTC.
  • Odpowiedz
@lucash9: Jasne, czasowo jest lepsze (oprócz tego, że zwykle sklepy tylko w BTC przyjmują). Tylko te kryptowaluty pozostałe często nie dają bezpieczeństwa użytkownikom. Ba, takie Ethereum nawet porządnego portfela nie ma
  • Odpowiedz