Wpis z mikrobloga

#bitcoin #kryptowaluty Kto by pomyślał że Bitcoin będzie kosztował 23000zł jeszcze 2 lata temu wszyscy pukali się w czoło że będzie po 2000zł. Ja osobiście jestem w wielkim szoku.
Nie mniej jednak - uważam że warto być bardzo ostrożnym przy takiej cenie. To domino kiedyś się wywróci. Kwestia czasu.
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jakiś argument czy wróżenie z fusów?

@Nedved: po prostu uważam że kwestią czasu jest opracowanie czegoś całkowicie zdecentralizowanego oraz o wiele lepszego niż BTC. Zresztą już jest wiele technologii o dużo wyższym stopniu technologicznym i programistycznym i o wiele większej liczbie zastosowań.
A podstawowa sprawa - Bitcoin nigdy nie znajdzie zastosowania w mikropłatnościach ze względu na wysokość opłat. A to w mikropłatnościach jest przyszłość.

Bitcoin to taka próba usprawniania starego
  • Odpowiedz
@JanuszBizn3su: jestem tu bo wierzę w lepszą przyszłość w świecie krypto. Bitcoin jest tylko początkiem wielkie rewolucji w płatnościach zdecentralizowanych.
Niestety Bitcoin nie jest zdecentralizowany lecz zależny od grupy programistów.
Ale nadejdzie era niezależnego krypto niezależnego do nikogo. Kwestia czasu.
To będzie dopiero prawdziwa rewolucja w płatnościach.

Bitcoina uważam za początek lepszego wolnego świata. Przyczynił się do wolnościowego myślenia o wolności finansowej. Dlatego Bitcoina zawsze będę pamiętał jako tego pierwszego
  • Odpowiedz
zczerze mówiąc to zastanawiam się co osoba z takim podejściem robi na tym tagu. To jest jego chyba 8 czy 10 konto.

@JanuszBizn3su: to pepcio nie zwracaj na niego uwagi ( ͡° ͜ʖ ͡°) To jest jego z dziesiąte konto.

wszyscy pukali się w czoło że będzie po 2000zł

@Amelcio: nie wszyscy tylko ty. podczas gdy my tu kupowaliśmy poniżej $200 ty krzyczałeś, że
  • Odpowiedz
nie wszyscy tylko ty. podczas gdy my tu kupowaliśmy poniżej $200 ty krzyczałeś, że spadnie do 1 dolara. Potem sprzedałeś poniżej 1 tysiąca i powiedziałeś, że czekasz na 500 dolarów. USUŃ KOLEJNE KONTO.

@pawlo74: to tylko Twoje wymysły są za ile sprzedałem i za ile kupiłem. To nie ma znaczenia. co kto kupował. lecz w co kto wierzy. A fanatyzm odnośnie bitcoina - jest nie dobry dla wszystkich.
  • Odpowiedz
Nie no, pochwal się. Musiałbym sprawdzić, a możesz się pochwalić, co twoim zdaniem ma zniszczyć Bitcoina.

@fervi: Bitcoina nic nie zniszczy. Bitcoin pójdzie w zapomnienie poprostu w skutek rozwoju technologicznego. Bitcoin jest jak commodore - da się go rozwinąć ale nie da się przeskoczyć ograniczeń tej technologii. Nie wiem co będzie rewolucją która zdetronizuje Bitcoina. Ale ta chwila jest bliska. Myślę że w najbliższych 10 latach to się wydarzy.
  • Odpowiedz