Wpis z mikrobloga

Porównywanie wyszkolonych wojsk rezerwy do obozów zagłady. Ech poziom. Merytoryczny mnie poraża.

@Lawrence_z_Arabii: To Ty manipulujesz, obozy obozami a główne straty to głupi opór w miastach i na froncie. Idiotyczny podatek krwi, który płaciliśmy na frontach świata walcząc dla innych (po co?)

Jakie duże straty przeciwnika, skoro WOT nie będzie walczył na froncie, a co najwyżej bronił tereny przed "zielonymi ludzikami"?

Proponuję to jako alternatywę. Wcześniejsza część dotyczyła bezsensowności aktualnego
  • Odpowiedz
To Ty manipulujesz, obozy obozami a główne straty to głupi opór w miastach i na froncie

@jaxReal: co jest głupiego w przygotowaniu słabszego wojska do służby tyłowej, że porownujesz obie te rzeczy?

Wcześniejsza część dotyczyła bezsensowności aktualnego WOT

Oprócz propagandystów nikt nie twierdzi, że WOT będzie walczył z regularnym wojskiem. Oni mają siedzieć na tyłach, pilnować magazynów i dróg zaopatrzenia, oraz w razie nagłego ataku wojsk specjalnych na tyły, poinformować
  • Odpowiedz
@Lawrence_z_Arabii: myślę, że konkretnie wyraziłeś swoje poglądy (powiedzmy, że dopiero teraz sie zrozumieliśmy) i ja się po prostu z nimi nie zgadzam - uważam je za błędne.

Dopuszczanie jakiegokolwiek scenariusza kontaktu WOT z nieprzyjacielskimi wojskami jest błędne. To jest niepotrzebne marnowanie zasobów ludzkich (śmierć), które są bezcenne. Powinniśmy się specjalizować w wojnie ekonomicznej a nie konwencjonalnej, na której w naszym geopolitycznym położeniu możemy tyko przegrać.
  • Odpowiedz
Dopuszczanie jakiegokolwiek scenariusza kontaktu WOT z nieprzyjacielskimi wojskami jest błędne.

@jaxReal: Nie ma innej możliwości. Wojska zawodowe będą operowały w konkretnych miejscach, a ruskie wojska specjalne będą lądowały w losowych miejscach na naszych tyłach.

Ktoś musi z nimi nawiązać pierwszy kontakt, bo przecież nie pozwolimy latać bezkarnie wrogiemu wojsku po naszym
  • Odpowiedz
O JEZU JAK KWIKŁEM XDDDDD Jak wzięliśmy jednego krzysia z obrony terytorialnej n do dynamiki w IPSC to sie w połowie trzeciego toru przewrócił i zaczął ziać. Komandos XDDD

@martwy_kotek: tu Pan porucznik proponował securitas-emerytas dać na tyły, więc dalej twierdzę, że przy Januszu-cieciu z prywatnych firm ochroniarskich WOT to komandosi.
  • Odpowiedz
tak jak wyżej ten pan co go przeciągnęliśmy jest w stanie walczyć z żołnieżem specnazu? postawiłbyś między nimi znak równości?

@martwy_kotek: jaki znak równości? On ma tego specnazowca zobaczyć i s--------ć, ewentualnie w ostateczności gdzieś się zabunkrować i strzelać zaporowo, aż przyjdą nasi specjalsi z kontratakiem

Lepsze to, niż nic i swobodne działanie wrogich wojsk na naszych tyłach, bo o lądowaniu specnazu dowiemy się po kilku godzinach, abo jak już
  • Odpowiedz
Niedzielne wojaczki mają stanąć do walki z rosyjskim specnazem?

@Greg36: będą musieli, bo wojska specjalne walczą na tyłach.

Zapewne procedura będzie przewidywać że mają w tej sytuacji s--------ć, ale kto wie do jakiej ostateczności tam dojdzie?
  • Odpowiedz
On ma tego specnazowca zobaczyć i s--------ć

@Lawrence_z_Arabii: a na Dragonie co oni robili? Przeprowadzali taktyczny odwrót czy odbijali lotnisko 40 terytorialsami?

Bo ja aktualnie jestem na
  • Odpowiedz
@Lawrence_z_Arabii: TRZY PROCENT - no jakby wszystkich zawodowych postawić jako słupki graniczne to pewnie coś koło tego by wyszło, ale to chyba nie tak się broni granic...

wojenne ciecie - yyy a to rozumiem, że nie posiadamy żadnych wojsk logistycznych ect ? bo to chyba oni się takimi rzeczami zajmują, niekoniecznie walką na froncie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

co zamiast OT ano wyposażenie, bo to technologia wygrywa wojnę, nie ilość żolnierzy
  • Odpowiedz