Aktywne Wpisy
czykoniemnieslysza +635
Kto pamięta tą aferę. Wtedy Polska to była jedna patologia, gdyby nie to, że rok później wszystkie patusy wyjechały do Anglii to bylibyśmy dalej Ukrainą 2.0
#szkola #patologiazmiasta
#szkola #patologiazmiasta
YamatosDeath +270
Za duża ilość kobiet na medycynie to realny problem służby zdrowia nad którym trzeba się pochylić. Kobiety nie chcą iść na wymagające fizycznie specjalizacje, ani nie chcą brać na siebie odpowiedzialności. Przeciętna studentka medycyny chce być albo dermatologiem albo pediatrą albo lekarką medycyny estetycznej. W obliczu zapaści kadrowej służby zdrowia powinniśmy wprowadzić parytet na studiach 50% miejsc dla kobiet i 50% dla meżczyzn, a być może uruchomić również jakieś programy wsparcia dla
- ignorować domofon,
- ignorować pukanie do drzwi,
- ignorować telefony z nieznanych numerów,
- ignorować telefony z numeru zastrzeżonego?
To jest jakaś paranoja, że ktoś okradnie/będzie chciał na coś naciągnąć/zabierze 2 minuty jakże cennego czasu?
#pytanie #kiciochpyta #mieszkanie
( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Kopamatakawapl: W takiej dużej wsi, Warszawie. Wyobraź sobie, że mieszkając na zadupiu 10k mieszkańców nie było tego problemu, bo każdy każdego znał i nikt nikomu by bez powodu gitary nie zawracał.
We Wrocławiu też nie miałem problemów, poza jehowymi i jedną panią z CBOP, resztę najwyraźniej odstraszała miejscówka (okolice Trójkąta) ( ͡° ͜
W mieszkaniu to samo - 100% odwiedzin ktore mialem w tym mieszkaniu od 5lat, a ktorych sie nie
Wręcz przeciwnie, jak raz odbierzesz to już się nie odczepią. Podczas gdy nie odbierasz to zadzwonią kilka razy i oznaczają numer w bazie jako "głuchy".
Nie wiem jak inni ale ja usunąłem numer telefonu z CV.
Ostatnim razem gdy wrzuciłem CV na stronkę typu job board z numerem telefonu, to musiałem telefon we flight mode ustawić aby dali żyć (10-15 telefonów w godzinach pracy).
Wrzuciłem jeszcze raz bez telefonu i zaczęli maile pisać to sobie mogłem na spokojnie przejrzeć w wolnej chwili i odpisał/dodzwonić tylko na interesujące oferty ( ͡°
Można skorzystać ze stosownej apki np. True Caller. Wyświetla kto dzwoni nawet jeśli numer jest z poza twojej listy kontaktów. Spamerzy, zazwyczaj zgłoszeni przez innych użytkowników, od razu są oznaczeni na czerwono jako spam.
Nie wiem na ile dobrze said ta apka sprawdza w PL (jak dobrą ma bazę numerów) ale #zagranico %90 połączeń z "nieznanych" numerów mogę ignorować
Odbierasz aż znajdziesz nową robotę, a potem już nie.
Jak Ty sobie w życiu radzisz przy takich problemach z logicznym myśleniem?
Dokładnie, w końcu w sedno!
Dyskusja z takimi ludźmi którzy dzwonią dupę zawracać nie ma sensu. Dlatego się nie odbiera/nie otwiera ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale dziś nie jest 15 lat temu, technologia i formy. komunikacji ewoluują. Telematketing i spam wszelkiego rodzaju rośnie w siłę, a Ty byś chciał aby wszyscy zachowywali się jak kiedyś gdy sytuacja była inna. Może jeszcze przed autami typu Tesla powinien z przodu biec człowiek z czerwoną chorągiewką, jak onegdaj przed pierwszymi
telefon z zastrzeżonego - to NIGDY nie jest coś fajnego
U nas w pracy dzwonimy z zastrzeżonego, bo inaczej się nie da. Ale ludzie się spodziewają, bo większość odbiera.
Komentarz usunięty przez autora