Wpis z mikrobloga

XXI wiek i udowodnione naukowo, że człowiek dzieli 95% swojego materiału genetycznego z szympansami oraz 40% z kapustą, a i tak nadal duża część ludzi wierzy w niewidzialnych przyjaciół ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Kempes: Niech sobie ludzie wierzą w co chcą, ale rozwalające w tym wszystkim jest, że szef klubu niewidzialnego przyjaciela mówi wprost, że ewolucja jest faktem i wiara w niewidzialnych przyjaciół nie kłóci się
  • Odpowiedz
@LaRauxe: Przeciez jest proces ewolucji, a nie teoria -.-

@orkako: ale Tobie chodzi o ewolucję w ramach jednego gatunku, której nikt normalny nie kwestionuje. Ewolucja międzygatunkowa jest tylko teorią. Do której nie ma ani jednego zbadanego przypadku, że taka ewolucja kiedykolwiek wystąpiła. Dlatego wielu ludzi to kwestionuje. Nie oznacza to od razu, że tacy ludzie są kreacjonistami. Po prostu na chwilę obecną nie mamy zielonego pojęcia jak powstał
  • Odpowiedz
@InformacjaNieprawdziwaCCCLVIII: Jeżeli w pytaniu padło "z całą pewnością" to się wynikom zupełnie nie dziwie. Na zachodzie takie rzeczy nie są kwestionowane, bo nie wypada i ludzie się nie zastanawiają. Sam sądzę, że ewolucja jest najbardziej prawdopodobna, ale przecież nie mogę powiedzieć "z całą pewnością", że tak było.
  • Odpowiedz
@orkako: ogolnie z tego co wiem, mamy 2 formy kreacjonizmu, ten religijny i ten, ze zostalismy stworzeni przez jakąś wysoce rozwiniętą obcą cywilizacje (oczywiscie ta teoria jest w mniejszosci) ( ͡° ͜ʖ ͡°) a mamy tez teorie ewolucji -darwinizmu, ktorą swiat naukowy przyjmuje za tą prawdziwą. Ot co tak chciałem dodać.
  • Odpowiedz
@kelaib:

Prośba - nie czepiaj się szczurokapusty, bo nie ma znaczenia jakie zwięrzęta/rośliny tutaj podstawimy - jeśli weźmiemy dwa dowolne gatunki to brak jest jakichkolwiek dowodów na istnienie stanów pośrednich pomiędzy nimi.

Masz jakąś inną teorię dlaczego im późniejsze szkielety tym bardziej przypominają współczesne gatunki niż ta, że jeden gatunek płynnie przechodził w drugi?
spiderbanan - @kelaib: 
 Prośba - nie czepiaj się szczurokapusty, bo nie ma znaczenia...

źródło: comment_FM182m2mHysQlSYNGknLiZJzXuVrpXT4.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz