Aktywne Wpisy
EjniaKK +99
redofrompolsza +148
Uważam, że dodatek do Wiedźmina 3 "Serce z Kamienia" jest ogólnie najlepszą historią w grze jaką spotkałem pod względem klimatu. Nawiązania do polskich dzieł, wybór pomiędzy złem, a złem? Z jednej strony dziwnie fałszywa postać o możliwościach większych niż w sumie najgroźniejszy potwór z jakimi idzie nam walczyć, z drugiej zachłanny szlachcic który dopiero gdy osiąga swój cel tracąc po drodze wszystko na czym mu zależało. Miłość, honor, demony, jak zawsze świetna
Proste pytanko. Jak zrobić żeby poniższa funkcja miała warunek "is-front-page" ?
$('#homepage-content').css({'margin-top': '0', 'padding-top': '10px', 'transition': 'all .5s'});
Za pomocą ten warunek robi się następująco, a jak zrobić to z kodem java podanym wyżej?
php if(is_front_page()): ?
Co to jest? Zmienna, klasa?
@damianooo5:
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
po 2. może wystarczy wrzucić skrypt pomiędzy php i po problemie. Po co kombinować.
php if(is_front_page()): ?$('#homepage-content').css({'margin-top': '0', 'padding-top': '10px', 'transition': 'all .5s'});php endif; ?
@damianooo5: no jasne... bo skoro php generuje html'a to czemu niemiałby móc generować js?
jQuery(document).on('ready fadein.end scroll',function(e) {
var $ = jQuery.noConflict();
var lastScroll = null, scroll_pos = null, scrollTop, contentTop;
if($('#background-slider').length > 0) {
/////////////////selectWrapper();
/////////////////styleForLiList();
//setPositionHeightToshowScroll();
/*console.log(e,$(document).scrollTop());
console.log(e.type, $('#background-slider').css('opacity'));*/
$('#background-slider, #menu-background').css('transition', 'all .75s'); // #homepage-content
//$('html, body').css('transition', 'all .75s'); //
$('#homepage-content').css({'margin-top': '0', 'padding-top': '10px', 'transition': 'all .5s'});
#homepage-content
to.home
żeby było:$('.home').css({'margin-top': '0', 'padding-top': '10px', 'transition': 'all .5s'});
front-page
, zobacz po prostu jakie masz klasy na elemencie body na stronie głównejhomepage-contet
to jest . A ma to dotyczyć tego tylko że jedynie na stronie front_page.Poza tym, możesz w php'ie warunkowo dawać tę kotwicę, a w js:
var homepageElement = document.getElementById('homepage-content')
if (homepageElement) {
zrób coś
}
Niestety to nie rozwiązało mojego problemu bo przyczyna musi leżeć gdzie indziej.