Aktywne Wpisy
nowszyja +424
Psiarze to jest obecnie największa patologia w polskich miastach i nie zapraszam do dyskusji. Kolejny raz o 6 rano zostałem obudzony przez ujadające psy na osiedlu, bo jest ich już tak dużo, że same dostają p-------a i wzajemnie na siebie ujadają na spacerze. Psiarze to banda egoistycznych patusów. Nie mają w życiu pasji, to biorą sobie psa jako zabaweczkę i już mają cel: łażenie z psem i zasyfianie przestrzeni publicznej.
#psiarze
#psiarze

PanieAreczku +40
#nieruchomosci #pracbaza #gospodarka #gielda #inwestycje
Pan Areczek o tym prawi od dawna.
Nie ważne ile zarabiasz, ważne ile zostaje Ci na koniec miesiąca. Na prowincji jest po prostu taniej i wydajniej.
Wszyscy zdalni którzy tylko planują lub mają rodziny powinni poważnie przemyśleć swoje życiowe decyzje odnośnie wyboru miejsca do życia.
Pan Areczek o tym prawi od dawna.
Nie ważne ile zarabiasz, ważne ile zostaje Ci na koniec miesiąca. Na prowincji jest po prostu taniej i wydajniej.
Wszyscy zdalni którzy tylko planują lub mają rodziny powinni poważnie przemyśleć swoje życiowe decyzje odnośnie wyboru miejsca do życia.
źródło: IMG_4862
Pobierz

Tak jak gdzieś pisałem, zaczynam małą serie o wydajności różnych elementów javy, o tym czego unikać, a co robić.
Oczywiście wszystko traktować z umiarem, i nie zmieniać połowy kodu by zaoszczędzić kilka ns ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
Ale dla tych którzy potrzebują wydajności i dla tych co chcą pisać od razu dobrze - bo to nic nie kosztuje jak już wiemy jak to robić, zapraszam i polecam.
https://blog.gotofinal.com/java/benchmark/performance/2017/07/09/performance-of-java-1.html
Zachęcam też do podawania własnych pomysłów co mogę sprawdzić, lub o czym wspomnieć :D
No i jakiś tag do czarnolistowania oczywiście: #gotojava
@GotoFinal: Streamy - np. sumowanie tablicy ręcznie w forze vs za pomocą streama
Że jak?
Runnable runnable = () -> System.out.println("d--a");
A jak jesteś z tych co uważają że java jest wolna, to to dawny mit z 2000 roku lub dawniej, a mamy 2017 :D
Oczywiście java nigdy
I nie nadaje się tam, gdzie obliczenia trwają non stop.
Wykładowca pokazał nam kawałek kodu, coś tam sobie liczył, do tego zliczał uruchomienia garbage managera.
Po prostu wszystko ma swoje zalety i wady
@Felonious_Gru: a to źle? to oznacza że kod był dobrze napisany pod wydajność i nie alokował obiektów skoro nie wywaliło błędu o braku pamięci.
A tak to nowsze GC zjadają tyle pamięci na ile im pozwolisz i nie odpalają GC jeśli to nie jest potrzebne wtedy :P
I java się właśnie nie nadaje do małych rzeczy, bo zanim JIT się rozgrzeje
Najlepiej to ja poproszę o ten kod, to wtedy mogę lepiej to sprawdzić :D
W javie zmieniło się wszystko, od JIT po GC i model pamięci.
Komentarz usunięty przez autora