Aktywne Wpisy

jmuhha +19
wezcie mi wytlumaczcie jak ludzi stac na budowe takiej chaty a zarabiaja 6k i pracuja bez weekendow? ლ(ಠ_ಠ ლ)
nie wierze, ze utrzymanie takiego domu jest tansze niz mieszkania
nie wierze, ze utrzymanie takiego domu jest tansze niz mieszkania
źródło: 1000021065
Pobierz
acpiorundc +186

źródło: comment_gbF6uy6qHLS6ZODck1s1U9caRRsLkaTy.jpg
Pobierz@fortheworld: wlasciwie to jest w tym troche prawdy, wiec nie taki rakkontent
Twórcy takich preudomemów zapominają, że więcej osób nadaje się by ukończyć jakieś studia niż nadaje się do prowadzenia solidnego biznesu. No i 200k obrotu miesięcznego przy 11 pracownikach to niby dużo? :)
@Ragnarokk: W biznes trzeba zainwestować. Nie ma, że z UE dadzą 20k i rozkręcasz firmę.
@fortheworld: Z drugiej strony znam gościa, co zrobił zaoczny licencjat z jakiegoś zarządzania, wyjechał do Niemiec zbijać palety, ojciec już wcześniej zaczął stawiać mu dom, gość do dziś nie ma chyba żony i
A gdzie tam. Za hajs z komunii kupujesz budkę z parówkami... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nawet na początku lat 90-tych, kiedy rynek był pusty to większość firm zwijała się dość szybko. Prowadzić porządny biznes trzeba umieć, trzeba miec, abstrahując od środków, i dobry pomysł, i dyscyplinę. Natomiast obecnie ludzie naczytają się pierdół od Korwina czy Jakóbiaków, uwierzą że oni są tą najlepszą i najmądrzejszą częścią społeczeństwa i z pewnością że to właśnie ich burgery będą najlepsze. W konsekwencji otwierają swój biznes bez zrobienia choćby
Kiedyś też tacy ludzie byli tylko było to mniej popularne i nie było internetu. Naciąganie ludzi w ten sposób jest też pomysłem na biznes.
@Ragnarokk: jak masz uslugi to chyba tak. 100k koszty pracownikow i np biura to masz prawie 100 dla siebie
Oczywiście. Media się zmieniają, ludzie są zawsze tacy sami. Ale łatwość dostępu do informacji jest też zasadnicza i kiedyś 20-latkowie raczej nie myśleli o tym, by jak najszybciej "iść na swoje". Ale może to tylko moje odczucie.
@loczyn:
Prawda. Jednak widząc tego mema i faktury na 2,5k wyobrażałem sobie jakąs budowlankę - mój błąd pułapki myślowej :)