Wpis z mikrobloga

#domeny #webdev kupilem domene w ovh, hosting mam w mydevil.net. czy znajdzie sie ktoś miły i pomoze mi z tym jak podpiąć domene pod hosting na ovh? szukałem informacji ale ciezko mi to idzie
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@linuxovy:

1. w panelu mydevil dodajesz sobie nową stronę www.
2. W ovh znajdujesz coś związanego z delegacją twojej domeny i wpisujesz adresy serwerów dns, które dostałeś od mydevil (dns1.mydevil.net, dns2.mydevil.net).
3. Czekasz kilka godzin.
4. Działa.
  • Odpowiedz
@TwigTechnology: mam dnsy ustawione i faktycznie wskoczyła mi serwer na tą domene tylko teraz mam problem że nie znajduje poprawnej strony tylko pojawia się komunikat że "nieznana domena" -> mam adres ip ktory jak wpisuje w przegladarke to nie działa. wiesz co tu moze nie trybic?
  • Odpowiedz
@TwigTechnology: tak mam wykupiony hosting w mydevil, kolejnym krokiem było wykupienie domeny na ovh. wszystko jest już przyklepane i działa. kolejnym krokiem wg Twojej instrukcji to dodałem dns'y mydevil do zakładki "Serwery DNS". w tym momencie przy wchodzeniu na domene ktora kupiłem w OVH pojawia sie strona z komunikatem "Nieznana domena". przypuszam ze po prostu domena nie moze trafic do głownej strony bo de facto na samej domenie jak miało
  • Odpowiedz
@linuxovy: Jeśli zrobiłeś na OVH dobrze w dobrym miejscu, to chyba zostało jeszcze zaparkowanie domeny w mydevil. W ich artykule pomocy (https://wiki.mydevil.net/Delegacja_DNS) pierwszy krok to właśnie to co zrobiłeś, natomiast kolejny tłumaczy, jak w panelu dodać nową domenę. Po wykonaniu tych czynności należy poczekać trochę i strona powitalna z mydevil powinna być dostępna pod tym adresem domeny.
  • Odpowiedz
@linuxovy: Czyli nie dodałeś strony w "Strony www" dlatego pokazuje nieznaną domenę. Gdybyś dodał tam od razu to jednocześnie utworzyła by się strefa dns (o ile nie odznaczyłbyś tego w zaawansowanych). Lub dodałeś błędnie z "www" w adresie ale nie wiedząc o jaką domenę chodzi nie sprawdzę:)
  • Odpowiedz