Wpis z mikrobloga

Mirki z #wroclaw ile mniej więcej płacicie samego czynszu za #mieszkanie? Wynajmuję mieszkanie i właśnie obliczam opłaty po swojemu zanim zareklamuję właścicielowi bo coś mi się wydaje, że zawyża opłaty. Jedna ze składowych opłat to 303zł (woda prąd i gaz odpada) możliwe, że to właśnie czynsz czy bardziej okolice 100zł? Typowy blok lata 70, 2 pokoje (~45m2) okolice dworca głównego
  • 8
  • Odpowiedz
@Farfoo11 jak stary blok to fundusz remontowy jest wysoki. Znajomy ma mieszkanie na al. Pracy i czynsz za 52m2 uwaga 700zl. Placisz np za ogrzewanie pomimo ze grzeja tylko w zimie. Druga sprawa to spoldzielnia. Np. Metalowiec to jedna z drozszych. A jak pojdziesz cos zalatwic to pani w zeszycie szuka plus oplata. Taki lajf
  • Odpowiedz
@Farfoo11: prąd jest ok (sama płacę ponad 15 gr więcej ;_;), woda mniej więcej też w normie (podobno cena dla Wrocławia to 10,79). co do ogrzewania to nie wiem, wodę mam po prostu w czynszu i się nią nie przejmuję
  • Odpowiedz
@Farfoo11: u mnie czynsz 474 zł (wliczona woda zimna + podgrzanie, CO, śmieci, fundusz remontowy, garaż, sprzątanie, ochrona etc.). Osobno do tego prąd i internet.
  • Odpowiedz
@Farfoo11:
-czynsz 202 zł (woda, CO, śmieci, sprzątanie, eksploatacja),
-prąd ~50zł, dwie osoby w mieszkaniu,
-fundusz remontowy 20zł.
Mieszkanie 41m2, po zimie nadpłata za ogrzewanie 300zł.
  • Odpowiedz