Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzeksondzekson: Powinmo rozjaśnić trochę świat, że Syzyf pierwotnie wtaczał tarczę słoneczną po nieboskłonnie i był swego rodzaju Hepri z Egiptu toczącym swoją kulkę gnoju jako Słońce. To powinno trochę pomieszać w Camusowym putaniu "czy Syzyf może porzucić pracę?"
  • Odpowiedz
czyż nie jest to najlepszy przykład tego żeby śpieszyć się być szczęśliwym?

@Szumny: raczej przykład tego, że po co leczyć depresję jak i tak się umrze (a śmierć kiedy nie jesteś zadowolony z życia jest chyba lepsza niż śmierć kiedy chcesz żyć)
  • Odpowiedz
@Krs90: generalnie to jest portal młodych, a wszystko, czas, tempo życia, skomplikowanie, cały czas przyspiesza

kilkukrotnie w artykułach o psychologii, zdrowiu psychicznym, spotykałem się ze stwierdzeniem, że średni stan napięcia psychicznego jakiego doznaje współczesny nastolatek, odpowiada średniemu napięciu psychicznemu pacjenta szpitala psychiatrycznego 60 lat temu
  • Odpowiedz
@Szumny:
A roboty praktycznej zazdroszczę cholernie. Kończę studia i mam w perspektywie biurkowanie, które doprowadza mnie do cholery samym pomyśleniem o tym.
Nawet nie wiesz, jak bardzo byłbym szczęśliwy, gdyby dało się połączyć moje studia z pracą w terenie, albo nawet realizować się jako zwykły stolarz, ogrodnik, dekarz. Coś, co prosto i wymiernie przynosi korzyści, a nie uje muje strony, aplikacje, haery i inne gówna zasyfiające język polski jakimiś bzdurnymi
  • Odpowiedz