Wpis z mikrobloga

nauczyłem moją mamę obsługi e-maila, przesłała mi taką wiadomość:

"pozdrawiam serdecznie i dziekuję za korepetycje

nie wiem co bym zrobiła bez Twojej pomocy

czuję sie troche zagubiona w tej dziedzinie zycia ale chcę to zmienić i licze na Twoją wspołprace

Ja uczyłam Cie chodzic, jeżdzić na rowerze i wiele innych rzeczy a Ty mnie obsługi komputera

buziaki"

#feels #niewiemjakotagowac
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Felix5k o, to w sumie w temacie: co można swoim rodzicielom pokazać że można robić na kompie i w internetach? No bo chyba kurde nie tylko onet i przepisy kucharskie, dajcie jakieś protipy (ʘʘ)
  • Odpowiedz
  • 6
@winnux a mają jakieś klasyczne hobby? Nie wiem, jakiś ogródek/działka, wędkarstwo #pdk, rękodzieło, książki, film? Bo można pokazać, że internet może takie hobby wspierać. Na samym chociażby fb jest mnóstwo grup tematycznych, skąd można czerpać inspirację i stać się częścią społeczności o tym samym hobby (ja odkryłam właśnie takie nowe oblicze fb jak zaczęłam szydełkować).
  • Odpowiedz
@Felix5k: a ja muszę się pochwalić moją mamą. Raz dwa pyknie jej 60tka a śmiga w internetach jak nastolatki. Ogarnia bankowość elektroniczną, kupuje przez Internet i robi masę innych rzeczy. Nikt jej nie uczył, nie pokazywał, po prostu jak młodsze pokolenie, tak długo grzebie aż znajdzie to co chce. To samo ze sprzętem dvd/audio itp., telefonami, ogólnie moja mama jest naprawdę inteligentna bestia, jestem z niej dumna ;)
  • Odpowiedz
@Felix5k: Zaczęłaby, gdybym zaakceptował jej zaproszenie do znajomych (tak, znam zasady ograniczania wyświetlania/widoczności). ( ) Ale no niestety jeden wuj został facebookowym wojownikiem o demokrację i bardzo mnie to żenuje.
  • Odpowiedz
@miczfromdebicz: to jest fajne, zauważyłem że starsze pokolenie jest strasznie nieufne/nieporadne w odniesieniu do technologii, chyba świat za szybko poszedł do przodu :) mam nadzieję, że za 40 lat będziemy tak zaradni jak Twoja mama :)

@Lipathor: mam tak za każdym razem kiedy czytam tą wiadomość

@idol89: więc nie jest tak źle:D w mojej rodzinie starsze pokolenie trzyma się dala od społecznościówek, dzięki bogu ( ͡
  • Odpowiedz