Aktywne Wpisy

Fanatyk_Wedkarstwa +1774
Jak tam wykopki sie bawicie na pisowskim portalu?
Srpóbujcie napisać znane hasło składające się z 8 gwiazdek ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sensie - napiszecie 5 gwiazdek, spacja i 3 gwiazki.
Efekt: ****
NIE MA OBRAŻANIA PARTII XD
Srpóbujcie napisać znane hasło składające się z 8 gwiazdek ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sensie - napiszecie 5 gwiazdek, spacja i 3 gwiazki.
Efekt: ****
NIE MA OBRAŻANIA PARTII XD

wykop +78
Już zauważyliście? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Wiemy, wiemy - zauważyliście! Wykop doczekał się nowej odsłony! Przebudowaliśmy niemal wszystko, a o najważniejszych zmianach dowiecie się ze znalezska: https://wykop.pl/link/6986551/calkowicie-nowa-wersja-serwisu-sprawdz-co-zmienilismy-na-wykopie
Dajcie znać w komentarzach, jakie zmiany najbardziej się Wam podobają? (ʘ‿ʘ)
#nowywykop #wykop #ciekawostki #internet #polska
Wiemy, wiemy - zauważyliście! Wykop doczekał się nowej odsłony! Przebudowaliśmy niemal wszystko, a o najważniejszych zmianach dowiecie się ze znalezska: https://wykop.pl/link/6986551/calkowicie-nowa-wersja-serwisu-sprawdz-co-zmienilismy-na-wykopie
Dajcie znać w komentarzach, jakie zmiany najbardziej się Wam podobają? (ʘ‿ʘ)
#nowywykop #wykop #ciekawostki #internet #polska

Annały co się dziś #!$%@?ło, byłem w młodym i dynamicznym startupie.
Mają dla mnie pracę
- Zaprojektowanie sieci
- IPSECI + vlany + vpny i inne cuda
- Zarackowanie szaf
- Backupy + HA
- Virtualizacja
- postawienie domeny
- Podpięcie pod to końcówek
- Okablowanie wszystkiego
- Bieżące wsparcie
- Pozabezpieczanie wszystkiego
- Dobór serwerów i macierzy
- Instalacja im jakiś ichnich programów (więc pewnie i konfiguracja baz danych)
Dostałbym za to całe 2k brutto
xD
Powiedziałem panom prawnikom że możemy się dogadać inaczej, oni mi poprowadzą sprawy w sądzie rodzinnym + poodpowiadają na pisma mojej małżonki to się jakoś dogadamy.
- Panie, wiesz pan ile obsługa prawna kosztuje? xDD
@biczek: Jednorazowa zapłata i oczekiwanie na support? Czo?
A reszta nie wydaje Ci się dziwna za takie pieniądze? :D
Spotykam się owszem z idiotycznymi ofertami, ale zazwyczaj wynikają z niewiedzy, lub bardzo niskich wymagań (typu niby programista, ale ma napisać formularz kontaktowy). Także to jest trochę dziwne, za te pieniądze kasjerka z biedronki nie ruszy dupy.
Nie znają speców technicznych do programów to ja muszę poznać.
Serio póki co to mają dwa laptopy i chcą wszystko od zera mieć w nowym budynku.
Niczego nie popsulem - popracowalem w tej firmie 5mc i po prostu odszedłem. Jak profesjonaljsta
Ale tyle nie zarabia ktoś od wszystkiego - tyle zarabiają specjaliści zajmujący się węższą działką.
@biczek: a mają w ogóle budżet na te serwery, macierze, UTM, przełączniki, switche itp itd? :D
https://www.amazon.com/PNY-VCQM5000-PB-NVIDIA-Quadro-M5000/dp/B013W9NGQK
Tutaj masz link do grafiki + 128 giga ramu xD
@biczek: u nas na zakładzie za samo pociągnięcie światłowodów po hali wynajęta firma bierze 100k, z czym te prawniki do ludzi?
Mi za sam czas pracy w weekend przy luźnym przekładaniu kabelków i podpięciu kilku switchy w biurze na kilka osób wyszło więcej do ręki, a jestem głupim studenciakiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@acidd
@lukasz-wisniewski: Nauczyłem się tyle, żeby znaleźć prace za lepsze pieniądze.