Wpis z mikrobloga

@worldmaster: a tak przez przypadek w tym arcie co go nawon wkleił jest napisana prawda

For me there is one main reason why Factorio is so awesome and why I can forget myself playing until 4 a.m., and that reason is the infinite loop of 'there is always a bottleneck', you always need to fix something, you have not enough power, or your production of a particular product is insufficient etc.
@woda_gazowana: @worldmaster: Każdy inżynier, logistyk lubiący nowe wyzwania jak i utrzymywanie sprawności obecnej fabryki będzie z tej gry zadowolony. Ja już mam od dłuższego czasu wydajną wielką fabrykę a ciągle mam nowe pomysły co można ulepszyć. Jest to wielki pożeracz czasu dla ludzi z wyobraźnią.
@worldmaster: jak się doda do tego mody zwiększające skomplikowanie produkcji jak np. w prawdziwej fabryce chemicznej to samemu tego nie zbudujesz ;) Ja się specjalizuje w pociągach, buduje olbrzymie stacje albo buduje mapy gdzie wszystko jeździ pociągami i nie ma żadnego taśmociągu.
@nawon: też się nie mogę doczekać 0.15 (ʘʘ) wtedy wrócę do gry bo teraz nie widzę sensu
ps. a termin jaki był? coś koło 20 marca miało być :P
@nawon: HD grafiki? pfff. O wiele lepsze są zmiany w gameplayu, zwłaszcza namieszanie w badaniach i zmiany w mapie.Ciekawe jak dostosują do tego mody angel i bob.