Aktywne Wpisy

miszkurkam +158
#motoryzacja #pokazauto #chwalesie
Mirki, pijcie ze mną kompot - udało się kupić nowe autko z salonu.
Jeszcze kilka lat temu nigdy bym w coś takie nie uwierzy, a dzisiaj proszę bardzo.
Pamiętajcie - łapcie marzenia, bo życie jest za krótkie. :-)
Mirki, pijcie ze mną kompot - udało się kupić nowe autko z salonu.
Jeszcze kilka lat temu nigdy bym w coś takie nie uwierzy, a dzisiaj proszę bardzo.
Pamiętajcie - łapcie marzenia, bo życie jest za krótkie. :-)
źródło: IMG_3282
Pobierz
carving85 +99

Ich system wykonał wczoraj sam z siebie przelew i sam sobie autoryzował tę operację. Mimo to że mam włączone wszystkie możliwe zabezpieczenia, autoryzację przez aplikację mobilną itp.
Odbiorca nie był dodany do zaufanych, nie miałem go na liście odbiorców bez autoryzacji itd.
Jednak tak zwany asystent płatności wykonał sam z siebie przelew. Dobrze że na 80pln a nie na 10000.
Zgłosiłem wczoraj sprawę i złożyłem reklamację. Co zrobił mBank? Zablokował mi dostęp do kont, kart i wszelkich operacji. "Do czasu wyjaśnienia". Minęła doba, dzwonię przed chwilą i jak na razie nic nie wiadomo, dowiedziałem się jednak że blokada może trwać do 30 dni.
Czyli reasumując. mBank sam sobie przelewa pieniądze, niezależnie od kodów jednorazowych, autoryzacji w aplikacji itd. I w rezultacie błędu banku blokowane są moje środki i karty.
#banki #technologia #internet #zabezpieczenia może was zainteresuje @niebezpiecznik-pl no i @mBank
źródło: comment_gKb0dUPm2rheBOpVNZODudbufzawMTUg.jpg
Pobierz@blubi_su: W placówce też nie możesz nic wypłacić? xD
Ta mbtrumna o której mowisz jeszcze wiele gwoździ zmieści.
Pytanie zasadnicze: wymigujesz się że w nic nie klikałeś.
Asystent płatności do podstępna murwa i mi zaserwowała się w modalnym okienku gdy wybierałem powtórkę jednego z przelewów z historii płatności.
Wszystko cacy, już klikam "chcę tego przelewu do krrrwy nędzy" a tu ... cosietuodpieprza.bmp
@blubi_su: Nie wiem o co chodzi ostatnio z bankami, ale @Ing też ma dziwne praktyki. Np. namierzyłem 3 transakcje, które nie miały miejsca w danym dniu. Napisałem reklamację i okazało się, że "bank miał problemy techniczne" więc usunął blokady kwot, po czym wykonał je ponownie w innym dniu. Niby wszystko ok, bo bilans się zgodził, ale chyba klientowi należy się słowo wyjaśnienia.
Komentarz usunięty przez moderatora
Być może pamiętasz mnie z tegorocznej wykopoczty, więc możesz mi zaufać, w końcu piłeś moją malinówkę, a chciałem Ci tylko napisać, żebyś szukając nowego banku przypadkiem nie słuchał @Poise i nie zakładał konta w Idea Banku, bo oni są jeszcze gorsi niż mBank. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I powodzenia w walce z mBankiem.