Aktywne Wpisy

Dewasta 0
źródło: Screenshot_20251009-010419_1
PobierzCzy waszym zdaniem Natalia jest atrakcyjna?
- Tak zarówno fizycznie jak i z charakteru 5.9% (8)
- Tylko fizycznie 50.7% (69)
- Tylko z charakteru 0.7% (1)
- Ani fizycznie, ani z charakteru 34.6% (47)
- Wolę Sepleniaka 8.1% (11)

Teuvo +13
ładnie pachniesz

Dlaczego ktokolwiek uważa javę za dobry język czy platformę programistyczną? Tam nawet nie ma takiego czegoś jak właściwość a do w miarę przejrzystego używania obiektów klasy podobnej do datetime z C# trzeba instalować 3rd party libary (joda-time) bo klasa Date to jakaś porażka... a no i tak zajebiste ide jak eclipse nie posiada odpowiednika nugeta xDDD + intellisense działa tak żałośnie, że po użyciu import java.util i wstawieniu kropki wyświetla co innego niż po ponownym wstawieniu kropki po jej usunięciu xDD
Dopiero zaczynam się tego uczyć, bo w pracy podobno będę musiał tego używać a już znajduję tyle niedogodnień, że mam ochotę tym jebnąć i wrócić do visual studio klepać kod...
Komentarz usunięty przez moderatora
haha to dobre nawet
ale to tylko na wykopie takie rzeczy
Możesz też myśleć o kotline, język tez oparty na JVM i ma properties i całkiem fajną składnie.
Properties w c# są fajne, to fakt, ale ja też mogę zaraz pomarudzić że c# ma ujowe enum!!!111 w javie można lepsze enum zrobić!!!111
Ale to tylko normlane
Generalnie w javie używa się narzędzi do budowania projektu, które nie są wbudowane tak jak w w .necie w samo środowisko programistyczne. Oznacza to że musisz ogarnąć sobie jakieś narzędzie: maven albo gradle. To za ich pomocą zarządzasz zależnościami, i jest to równie łatwe jak w nugecie, bo wystarczy wkleić jedną(w przypadku gradla), lub
Komentarz usunięty przez autora
@FedoraTyrone: Nie zawiera strefy czasowej, tylko offset. O czasie z offsetem nic nie mówiłem, bo i rzadko jest mi takie coś potrzebne.
Komentarz usunięty przez moderatora