Wpis z mikrobloga

#programowanie #java #visualstudio #eclipse
Dlaczego ktokolwiek uważa javę za dobry język czy platformę programistyczną? Tam nawet nie ma takiego czegoś jak właściwość a do w miarę przejrzystego używania obiektów klasy podobnej do datetime z C# trzeba instalować 3rd party libary (joda-time) bo klasa Date to jakaś porażka... a no i tak zajebiste ide jak eclipse nie posiada odpowiednika nugeta xDDD + intellisense działa tak żałośnie, że po użyciu import java.util i wstawieniu kropki wyświetla co innego niż po ponownym wstawieniu kropki po jej usunięciu xDD
Dopiero zaczynam się tego uczyć, bo w pracy podobno będę musiał tego używać a już znajduję tyle niedogodnień, że mam ochotę tym jebnąć i wrócić do visual studio klepać kod...
  • 82
@SzymonCzarownik: przecież odpisuję już 3 raz XD No jak zadajesz trollowe pytanie, to nie dziw się, że masz trollowe odpowiedzi. Jakiego dorosłego typie, ide o zakład, że jestem młodszy od ciebie :D Tylko pewnie programuję dłużej...

Co jest dziwnego w tym kodzie co wkleiłeś? Settery i gettery, robi tak cała reszta świata poza C#

Jacy wrogowie XD To juz jest kosmos troll, podoba mi się
@SzymonCzarownik: jakiej pokory, względem wypowiedzi

Dlaczego ktokolwiek uważa javę za dobry język czy platformę programistyczną? Tam nawet nie ma takiego czegoś jak właściwość

???
Daję się trollować jak mały pelikan

@tell_me_more: kto jeszcze? Znaczy rozumiem, że można sobie emulować to na róóóżne sposoby, ale natywnie wspiera C#, objc i nieco skryptowych
@SzymonCzarownik: Też polecam. Jak chcesz coś robić w backendzie webowym, jakiś Spring, Play, JavaEE plus ekstra Javascript, to w darmowej wersji IntelliJ da się z tego korzystać, ale nie ma paru bajerów. A jak desktop, Android, czy jakieś customowe rozwiązania, to nie ma różnicy. Zostań przy Eclipse tylko jeśli coś Cię przy nim trzyma.

Jeśli chodzi o szybkość i płynność działania (nie wiem, na ile uważasz to za ważną rzecz), to
@zaqwsxdsa: jest pierdyliard języków, z nie-skryptowych które choć trochę znam choćby lisp i scala. Choć w lispie ciężko stwierdzić, co jest "natywne" :)

Java się zestarzała mocno, tego języka używa się dla zajebistego jre i miliona bibliotek i frameworków.
@tell_me_more: masz rację, lispa i scali nigdy nie używałem i to wina mojego niedouczenia, że trochę poszarżowałem z heheszkiem :)

Ale też nie za daleko, bo ta cała reszta świata poza c# *i innymi językami, co ma natywne properties, nie ma natywnych properties
@LiczbaPi: dokładnie, ty wielki mistrzu musiałeś to napisać bo tak trzeba było zrobić, ja natomiast jestem debilem, który mimo tego, że przez 4 lata studiów otrzymywał stypendium rektora to i tak NIC NIE POTRAFI (uwaga, taka #!$%@? jak ty stwierdziła to po kilku postach o javie, gdzie wyraźnie napisałem, że programowałem w .net)