Aktywne Wpisy

moll +14
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

labla +116

Dlaczego ktokolwiek uważa javę za dobry język czy platformę programistyczną? Tam nawet nie ma takiego czegoś jak właściwość a do w miarę przejrzystego używania obiektów klasy podobnej do datetime z C# trzeba instalować 3rd party libary (joda-time) bo klasa Date to jakaś porażka... a no i tak zajebiste ide jak eclipse nie posiada odpowiednika nugeta xDDD + intellisense działa tak żałośnie, że po użyciu import java.util i wstawieniu kropki wyświetla co innego niż po ponownym wstawieniu kropki po jej usunięciu xDD
Dopiero zaczynam się tego uczyć, bo w pracy podobno będę musiał tego używać a już znajduję tyle niedogodnień, że mam ochotę tym jebnąć i wrócić do visual studio klepać kod...
@SzymonCzarownik: może się połapał że dał złe odpowiedzi (skoro nic nie znalazłeś) i zasugerował coś innego
import java.util.
sprawdź co podpowiada, teraz wciśnij esc, żeby schować podpowiedzi, usuń kropkę i wstaw ją jeszcze raz, zobaczysz o co mi chodzi (eclipse 64bit)
@SzymonCzarownik: to może zacznij używać jakiegoś IDE a nie eclipse? np Intellij.
https://en.wikipedia.org/wiki/Eclipse_(software)
java.time, bo joda-time już tam na nich czeka.@SzymonCzarownik: czyli witamy programistę z przyzwyczajeniami C#. Tak nie ma "właściwości", są pola, gettery, settery, jak chcesz możesz ułatwić to sobie Lombokiem. Nie ma "właściwości" ale nie nazwałbym tego wadą, to po prostu taki feature języka, jak to że w C# są.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@SzymonCzarownik: po tym przestałem czytać, obvious troll jest obvious, albo jesteś jakaś bojówka c#
@SzymonCzarownik: nic nie umiem, nie chcę się nauczyć, nie mam czasu, ale mam pretensje do całego świata? sio na #czarnolisto bo śmierdzi to trollem
Oto lista języków wspierających properties. Oprócz skryptowych i niszki jest C# i ObjC, czyli ledwo 2 XD Już nie mówiąc o tym, że properties to